Köyde hemen hemen herkesin bahçesinde olan odun fırını... |
Çok kısa bir zaman önce Türkiye den geldiğim için. Arşivimde bekleyen tarifleri bir kenara birakıp taze taze yeni lezzetler paylaşmak istiyorum inşallah. Eeee malum benim çok sevdiğim ve beni çok sevdiklerine emin olduğum kişilerin yanından geliyorum. Ailem ve arkadaşlarım...
Ekmek hamurundan hazırlanmış boş pide. çoçukların favorısi idi:)) |
Bütün yeşillikler bahçeden, hep birlikde topladık, yıkadık, doğradık:)) |
Ispanaklı iç harcı, Seher ablamın ellerinden, muhteşemdi... |
Hazırlanılan tepsiler fırınlanmayı bekliyor, başındada bir sürü karnı aç insan :))) |
Nihayet tepsiler fırında, muhteşem koku her tarafı sardı. |
Hamur trifi:
köy ekmeği için hazırlanmış,ekşi maya
un.
ılık su.
tuz.
İç harç:))
ıspanak.
taze soğan.
taze nane.
taze dereotu.
taze ısırgan otu.
ismini hatırlayamadığım bir ot daha vardı.
asıl lezzet katan malzeme köy kaymağı ve çir ( çiğ sütün üzerine biriken yağlı tabaka)bol bol katıldı.
karabiber.
pul biber.
tuz.
Malzemelerde miktar belirtmedim çünkü biz yaklaşık yarım çuvalı geçik ıspanak, bir okadara yakın taze soğan kullandık. Diğer malzemelerde ıspanaklarla orantılı idi.
Afiyet olsun.
Vallahi harika:) Acıktığımı hissettim
YanıtlaSilhmm enfessss!! :)) sicacik sevgiler
YanıtlaSil