Kandil Simiti |
Kandil Simiti (pişmeden önce.) |
Tarif defterimde iki tane kandil simiti tarifi var. Ben ikisinide yapıyorum, iki tarifde çok lezzetli oluyor. Evdeki malzemelere göre tercih edebilirsiniz. Ben iki tarifide yazmak istedim, şimdiden kolay gelsin.
Kandil Simiti (1)
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 yumurta. (sarısı içine beyazı üzerine)
Yarım çay bardağı elma sirkesi.
Yarım çay bardağı su.
1 paket kabartma tozu.
Tuz.
Aldığı kadar un.
Üzeri için: susam.
Kandil Simiti (2)
1 paket 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvı yağ.
1 yumurta (sarısı içina bayazı üzerine)
1 paket kabartma tozu.
1 limon ( Limonun suyu sıkılacak bir su bardağına konulacak, bardağın kalan kısmı su ile doldurulacak.)
Tuz.
Üzeri için: susam.
Büyükce bir hamur yoğurma kabına, susam ve yumurta beyazı hariç diğer malzemeleri koyalım ve güzelce yoğuralım. Kurabiye hamuru kıvamında olcak yani sert olmamalı şekil verirken hamur parçalanır, ele yapışan bir hamurda olmamalı kulakmemesi yumuşaklığında:)) diyelim. Hamurdan küçük parcalar kopartıp hamur tahtasının üzerinde iki elimizin içi ile yuvarlıyalım, iki ucunu birleştirip simit şeklini verelim. Önce yumurtanın beyazına sonra susama batıralım tepsiye belli aralıklarla dizelim.
180 c* Hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Ellerine saglik cok guzel gorunuyor.
YanıtlaSilçok severim biliyormusun:((( canım çekti anneme söyledim yapacak banada burdan tarifini aldık sevgiler
YanıtlaSilKizlarda bayiliyor,bizde yapmistik,ellerinize saglik...
YanıtlaSilben de cok severim dedigin gibi her türlü kurupastayi ,eline saglik
YanıtlaSilnefissss...
YanıtlaSilellerine saglik canim
Sevgili arkadaşım bloğumda ödülün var alır mısın
YanıtlaSil