27 Haziran 2013 Perşembe

Fırında Beşamal Soslu sebze. ( Patates, Karnıbahar, Brokoli, Spargel- Kuşkonmaz.)

Fırında beşamal soslu sebze.


Çocuklarımın ve benim çok severek tükettiğimiz bir yemek çeşiti, fırında beşamel soslu sebze. Her çeşit sebze ile hazırlayabiliriz. İçerisine koyduğumuz sebzelere göre lezzetide farklılaşıyor.
Bu tarifde başrolde Spargel- Kuş Konmaz var. Çok severiz, bu ara tamda mevsimi. Lezzetli ve besleyici daha ne olsun :)


Fırında sebze.


Malzemeler :

Patates.
Karnıbahar.
Brokoli.
Spargel - kuş konmaz.


Beşamal Sos :

Sıvı yağ.
2 çorba kaşığı un.
1 çorba kaşığı tereyağ.
Yeteri kadar süt.
Tuz.
Karabiber.
Pulbiber.
Muskat cevizi tozu.

Fırında sebze.


Sebzelerimizi ayıklayalım, yıkayalım ve haşlayalım. Fırındada pişeceği için haşlama kıvamını iyi ayarlamak gerekiyor.
Ben spargel lerimi ayrı hasladım. Spargellerimizi güzelce soyalım, tencereye koyalım, üzerini örtecek kadarda su koyalım. Bir çorba kaşığı tereyağ, 2 keşme şeker, çeğrek limon ve tuz koyalım ve yumuşayana kadar haşlayalım.

Diğer sebzelerimide: büyükce bir tencereye önce patatesleri koydum haşlamaya başladım, üzerine karnıbaharlarımı koydum ve bir süre haşlandıktan sonra en üste brokolilerimi koydum. ( Brokolilerim haşlama suyumun üzerinde kaldı ve buharıyla hafif pişti. Sonrasında suyunu süzdüm ve fırın kabıma yerleştirdim.

fırında beşamel soslu sebze.


Küçük bir tencerede sıvıyağımızın içine unumuzu koyalım ve kokusu çıkana kadar kavuralım. Sütümüzü ilave edelim ( İsteğe bağlı olrak yarı su, yarı süt de kullanabilirsiniz.)  Tuz ve diğer baharatlarımızıda ekleyelim ve pişirelim.  Hemen hemen boza kıvamında olmalı.
Beşamal sosumuzu haşladığımız sebzelerimizin üzerine orantılı bir şekilde dökelim ve 200-250 C* İlk etapta 15 dakika kadar pişirelim. Sonrasında fırından alıp üzerine kaşar peyniri serpelim ve tekrar fırına verelim. Kaşar peyniri eriyene ve üzeri hafif kıza kadar pişirelim...
Afiyet olsun...


2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...