16 Kasım 2014 Pazar

Kuru Kayısı Tatlısı.

Kuru Kayısı tatlısı.


Ramazan ayında, misafirlerimize ikram ettiğimiz ve oldukca beyeni toplayan tatlılarımızdan biride kuru kayısı tatalısı. Sadece evimizde olan kayısıları değerlendirmek için hazırlamış olduğum bu tatlı, yöresel bir tatlıymıs. İsmi nedir, hangi yöreye ayittir bilemiyorum :) Sadece hafif, lezzetli ve çok kolay bir tatlı.
Tavsiye ederim...

Kuru kayısı tatlısı.


Malzemeler :

yarım kg kuru kayısı. 
1 çay bardağı kuru üzüm.
1 çay bardağı toz şeker.
1-2 çorba kaşığı tereyağ.
ceviz.

Kayısı tatlısı.

Yapılışı :

Kuru kayısılarımızı güzelce yıkayalım ve ılık suda bekleyelim. Sonra ayni suyun içerisine yıkadığımızı kuru üzümlerimizi ekleyelim ve kayısılarımızla birlikte yumuşayana kadar kaynatalım.  Suyunu süzelim, ama dökmeyelim ( Başka bir şekilde değerlendirmek için ayıralım.) 
Tavamıza tereyağımızı koyalım, kayısılarımızı ve toz şekerimizide koyalım ve orta hararetli ocakta karıştırarak kavuralım.  Toz şeker, tereyağ ve kayısılardan sızın su karemelize olunca tatlımız hazırdır. Servis tabağımıza yerleştirelim ve üzerine bolca ceviz serpelim. Sıcak, ılık, soğuk servis yapabiliriz...

Afiyet olsun...


3 yorum:

  1. Sevgili Emel esas hanımlık bu zaten evdekilerle bir şeyler üretebilmek. eline sağlık hem ayrıca çok da sağlıklı ve faydalı.. sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
    http://www.remtamutfak.com

    YanıtlaSil
  3. Oğlumun okulundaki yöresel tatlar etkinliği için (Kırşehir yemeklerini temsilen) bunun bol üzüm-az kayısılı olanını yapacağım yarın. Umarım sizinki gibi leziz görünür.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...