Sayfalar

26 Ekim 2013 Cumartesi

SİMİT

SİMİT.



Uzun zamandır canımız simit istediğinde bu tarifi kullanıyorum. Tarif çok eski 20 sene önce elime geçmişti ve tarifi veren kişi bir simit fırınından alındığını söylemişti. Gerçekten güzel ve lezzetli simitlerimiz oluyor ve özellikle çocuklar çok seviyor. Evde simit yapmak isteyenlere tavsiye ederim, memnun kalacaksınız :)

Malzemeler :

3 su bardağı ılık süt.
1 su bardağı sıvı yağ.
1 paket yaş maya ' 20g'
1 kg un.
tuz.

Üzeri için :

2 çorba kaşığı pekmez.
1 yarım bardak su.
bol susam.

Simit

Malzemelerin hepsini karıştıralım ve güzel bir hamur yoğralım. Hamurumuz kabarıp iki katına çıkınca mandalin büyüklüğünde parçalar kopartalım ve simit şekli verelim.


Simit

Önce pekmezli karışıma sonra susama batıralım ve tepsimize yerleştirelim. 15 dakika kadar tepside bekletelim.
200-230 C* Altı üstü kızarana kadar pişirelim.


simit.
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder