Sayfalar

30 Ekim 2013 Çarşamba

Ispanak Yatağında Tavuk Göğsü.

Ispanak yatağında tavuk göğsü,

Bu ara ortada dolaşan gırıp salgınına yakalanmış durumdayım :(
' Neden insan sağlığının kıymetini hep hasta olunca anlar düşüncesi beni fazlasıyla yoruyor.'
Bu gün pişirdim bu yemeği, sağlıkla beslenmeye devam ediyoruz, elimizden geldiği kadar. Bu yemekde bence oldukca sağlıklı ve lezzetli oldu. kesinlikle deneyin...


Malzemeler :

1 adet tavuk göğüs eti.
2 bağ ispanak ( yarım kg kadar)
2-3 orta boy kuru soğan.
2 diş sarımsak.
tuz.
karabiber.
pulbiber.
tatlı kırmızı biber.
kekik.
köri,
soya sosu.
süt.

Ispanak yatağında tavuk göğüs.

Tavuk göğüs etimizi temizleyelim, yıkayalım, ince dilimleyelim. Baharatlarımızdan istediğimiz miktarda koyalım. tuz, süt, soya sosu ekleyip karıştıralım ve 1 saat kadar buzdolabımızda bekletelim.

Bu arada ıspanaklarımızı ayılayalım, güzelce yıkayalım ve doğrayalım. Tavamıza çok az sıvı yağ koyalım ve biraz irice doğradığımız soğanlarımızı, sarımsaklarımızı koyalım ve kavuralım. Ispanaklarımızı, tuzumuzu, karabiber, pulbiberimizi ekleyelim. Ispanaklarımız suyunu salıp tekrar çekene kadar, arada karıştırarak kavuralım.

Yapışmayan tavamıza bir çorba kaşığı kadar sıvı yağ koyalım ve tavuk etlerimizi arkalı, önlü güzelce kızartalım.

Ispanak yatağında tavuk.

Servis tabağımıza kavrulmuş ıspanaktan yatak yapalım ve kızarmış tavuğumuzu üzerine yerleştirelim. Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun...



2 yorum:

  1. Çok hoş duruyor.Bugün de canım ıspanak istiyordu.Ne zaman yaparım kimbilir??

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun Rabbim şifa versin Elinize sağlık çok nefis ve bir o kadarda sağlıklı bir yemek olmuş afiyet olsun sevgilerimle..

    YanıtlaSil