Sayfalar

18 Haziran 2013 Salı

Fırında Sebzeli Erişte.

Fırında sebzeli, erişte.


Kolay, güzel bir lezzet, biz çok sevdik.
Ben bu yemekde bir gün önceden pişirdiğim, rabet görmeyen kavurma erişte pilavını kullandım. İnanın bu şekilde daha çok beğenildi ve severek tüketildi.
Benim gibi bir gün önceden erişteniz, makarnanız varsa hiç araya gitmesine müsade etmeyin, hemen fırına verin ve ev halkına ikram edin ;)

Fırında sebzeli, erişte.


Malzemeler :

Erişte pilavı.

1 paket buzluk sebze garnitürü.
1 paket 200 gr çiğ krema.
1 çay bardağı süt.
Tuz.
Karabiber.
Pulbiber.

Üzeri için kaşar peyniri.

Fırında sebzeli, erişte.


Tavamıza ocağımıza alalım, biraz sıvı yağ koyalım. Sebze garnitürümüzü ilave edip kavurmaya başlayalım. Sebzelerimiz kavrulunca üzerine çiğ krema, bir miktar süt  ve baharatlarımızı ilave edelim ve bir taşım kaynatalım.
Sonrasında bu karışımı erişte pilavımıza ekliyelim ve iyice karıştıralım. Fırın kabımıza yerleştirelim ve fırına verelim.

Fırında sebzeli, erişte.

Fırında sebzeli, erişte

Fırında bir süre pişirdiğimiz eriştemizi çıkartalım ve üzerine kaşar peyniri yerleştirip tekrar fırına verelim. Kaşar eriyene kadar pişirelim.

Fırında sebzeli, erişte.

200-250 C* Altı, üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder