Sayfalar

26 Eylül 2012 Çarşamba

Kısır...

Kısır.


Bu haftadan bir tarif. Beş çaylarının olmazsa olmazı, namı eğer kısır :)) Çok sık hazırlamasamda, biz ailece çok severiz. Genelde samimi arkadaşlarıma yaparım, yanınada çok çeşit hazırlamam. Çünkü doya doya, tadına vara vara yemek isterim.  Resimdeki kısırda onlardan biri. Bol bol, doya doya yedik arkadaşlarla, çokda  beğendik.
Her kısır hazırlayışımda fotoğraf çekiyorum, ama blogda yayınlamak bu güne kısmetmiş. bence herkesin kendine göre bir tarifi vardır, buyrun birde benimkine göz atın... :))


Malzemeler :
2 su bardağı kısırlık ince bulgur.
1 çorba  kaşığı domates salçası.
1 çorba kaşığı biber salçası.
1 çorba kaşığı acı biber salçası.
1 orta boy kuru soğan.
2-3 diş sarımsak.
nar ekşisi.
sıvı yağ.
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
kırmızı toz biber.
pul biber.
ısot.
kimyon.
kuru nane.
sumak.

Kısır.

Önce bulgurumuzu kısır hazırlayacağımız kabımıza koyalım. Tuz ilave edelim ve üzerini örtecek kadar kaynar su dökelim. Kabımızın üzerini örtelim ve bulgurun suyunu çekip kabarmasını bekliyelim. Suyunu çeken bulgurumuzu karıştıralım ve elimizi yakmıyacak sıcaklığa gelmesini bekliyelim.
Kabaran bulgurumuza sıra ile salçalarımızı, minicik doğradığımız kuru soğanımızı, ezilmiş sarımsağımızı koyalım ve elimizle güzelce karışrıralım, salçalar ve bulgurumuz iyice karışsın.
 Bu karışıma yine sıra ile baharatlarımızı, nar ekşimizi, sıvı yağımızı ileve edelim ve güzelce acucumuzun içi ile özleşene kadar karıştıralım.


Kısır.


Kısır.



Kısırımızın yeşillik malzemeleri :

1 küçük boy göbek marulu.
1 küçük demet maydanoz.
1 demet taze soğan.
bir tutam taze nane.
varsa bir tutam dereotu.
1 orta boy salatalık.
2-3 orta boy domates.
tuz.
zeytinyağ.
limon suyu.

Kısır.

Tüm malzemeleri ayıklayalım, yıkayalım, minik doğrayalım. Doğradığımız sebzelerimizin üzerine zeytinyağ, limon suyu, birazda tuz dökelim ve harmanlayalım.
Son olarakda hazırladığımız bulgur ve doğradığımız sebzelerimizi güzelce karıştıralım ve servis kabımıza yerleştirelim.

NOT : Kısırımızı kendi damak tadımıza göre hazırlamamız gerekiyor, bu nedenle baharat, tuz, ekşi  ölçüsü vermedim tamamen kendimize kalmış neyi ve nekadar katacağımız...


Kısır.

Afiyet olsun...

24 Eylül 2012 Pazartesi

Peynirli, Ekmek Böreği.


Emek böreği. ( peynirli, maydanozlu.)




Ekmek böreği.



Ekmekden börek olurmu demeyin, oluyor, hemde çok güzel mis gibi bir börek oluyor. Bu gün gelen misafirlerime pişirdim bu böreği, çok beğendiler, hemen blog sayfana ekle dediler. Bende  gün bitmeden paylaşmak istedim. Evde malzemeniz varsa okadar kolay ve lezzetliki, hamurdu, yufkaydı uğraşmaya hiç gerek yok :))) desemde, hepsinin yeri ayrı tabi...


Ekmek böreği için, ciabatta ekmeği.



Malzemeler .

 Ciabatta ekmeği. ( ben 1,5 ekmek kullandim, dilimlenmiş.)

Sos malzemesi :

3 tane yumurta.
1 çay bardağı sıvı yağ. ( ben mısır özü yağı kullandım.)
yarım kg süt. ( yaklaşık ölçü.)
 peynir. ( ben 1,5 su bardağı rendelenmiş, sepet peyniri kullandim.)
taze çekilmiş karabiber.
pulbiber.
tuz.
yarım demet maydanoz.

Ekmek böreğinin sos karışımı.



Sos malzemelerimizi karıştırma kabımıza koyalım ve tel çırpıcı ile güzelce çırpalım. Dilimlediğimiz ekmeklerimizi hazırladığımız sosumuza iyice batıralım ve bir müddet içerisinde tutalım. Ekmek dilimlerimiz sosumuzu iyice çeksin. Sostan çıkardığımız elmeklerimizi tepsimize yerleştirelim.  ( Sosun içerisindeki peynirler elmeklere yapışmadığı için sos kabında kalıyor, en son peynirleri ekmek dilimlerinin üzerine paylaştıralım.)


Ekmek böreği.


Ekmek böreği.




Yaklaşık 5-10 dakika tepside bekletelim.
200 C* Fırında altı, üzeri kızarana kadar pişirelim.

Peynirli, ekmek böreği.
Porselen demlik çay saati etkinliğine bu tarifimide gönderiyorum. Füsun arkadaşıma kolaylıklar diliyorum. fusununmutfagi.blogspot.com  Arkadaşımın bloğuna uğrayıp etkinliği takip edebilirsiniz...

Afiyet olsun...


23 Eylül 2012 Pazar

Karışık Meyve Marmelatı - Püresi.

Karışık meyve marmelatı-püresi.



Geçen haftalarda pişirdim karışık meyve marmelatımı. Rabet görmeyen meyvelerin ziyan olmasından endişelendiğim için, ne yapsam düşüncesi üzerine doğaçlama ortaya çıktı. Bu kadar lezzetli ve beğenilen bir gıda olacağını hiç tahmin etmemiştim. Meyvelerim çürük değildi ama tazede değildi. Yumuşamış, buruşmuş bir haldeydiler. Tarif tamamen uydurma olmasına nazaren, lezzeti mükemmel oldu.
Deneyin, tavsiye ediyorum...


Karışık meyve marmelatı.


Malzemeler :
8-10 tane iri kırmızı erik. ( çekirdekleri çıkartılmış, küçük doğranmış.)
4-5 tane küçük boy nektarin. ( çekirdekleri çıkartılmış, küçük doğranmış.)
2 tane orta boy kırmızı elma. ( kabukları soyulmuş, ayıklanmış, küçük doğranmış.)
1 tane orta boy yeşil elma. ( kabukları soyulmuş, ayıklanmış, küçük doğranmış.)
2 su bardağı toz şeker.
4/1 limon suyu. ( çeğrek )

Karışık meyve marmeletı.


Meyvelerimi yıkadım, ayıkladım, doğradım ve tencereme yerleştirdim.
 Üzerine 2 su bardağı toz şeker serptim, yaklaşık 2-3 saat kadar beklettim.
Meyvelerim sularını bıraktığında ocağımın altını açtım ve pişirmeye başladım.
 Arada karıştırarak konturol ettim.
Meyvelerim iyice yumuşayınca ve suyu hafif kıvam almaya başlayınca içerisine limon suyumu sıktım. İstediğim kıvama gelince tenceremin altını kapattım.
Biraz ılımasını bekledim, blender ile iyice öğüttüm.
Sonrasında tel süzgeçten geçirdim. ( Bu aşamada tahta bir kepçe yardımı ile süzgecin içindeki meyve püresini biraz ezdimki meyveler iyice süzülsün.
 Çok olmasada süzgecin içinde meyve posaları ( artıkları )kalıyor.
Süzgeçten geçirdiğimiz meyve marmelatımızı temiz bir çam kavonoza koyalım ve buzdolabında muhafaza edelim. ( İçirisinde çok az şeker olduğu için belki oda sıcaklığında ekşime yapabilir. )

Karışık meyve puresi.


Afiyet olsun...

20 Eylül 2012 Perşembe

Tuzlu, Susamlı Minikler.

Tuzlu, susamlı minikler.



Susamlı minikleri bu gün pişirdim. Bu gün haç yolculuğuna çıkacak arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Onlara hayırlı yolculuklar diledik, kutsal topraklara selam gönderdik. Arkadaşlarımızın heyecanına ortak olduk, güzel bir akşam oldu bizim için. Bu minikleride arkadaşım için hazırladım, gelen konuklarına ikram etsin, elinin altında bulunsun istedim.
Susamlı tuzlular çok lezzetli ama okadar narin ve hassaslarki, yemek isteyenleri önceden uyarmak gerekiyor :)) Yoksa, biraz sıkı tutulursa yemeden elimizde patlayabilir. Tecrübeyle sabittir, eşim bu gün bir tane yemek istemiş, yiyememiş :) Galiba biraz sıkı tutmuş, oldukcada şaşırmış. Bu da nedir böyle deyince gülmemek için kendimi zor tuttum ve demekki tam olması gerektiği gibi olmuş dedim...
Eğer bu şekilde tuzlu kurabiyelerden hoşlanıyorsanız, yerken dikkatli oluruz diyorsanız, mutlaka deneyin derim...

Susamlı minik tuzlular.


Malzemeler :
250 gr margarin. ( ben tereyağı kullandım, oda sıcaklığında.)
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 tatlı kaşığı toz şeker.
tuz. ( ben 2 tatlı kaşığı kullandım.)
1 çorba kaşığı sirke. ( ben elma sirkesi kullandım.)
1 yumurta sarısı. ( beyazı üzerine sürülecek.)
1 paket kabartma tozu.
aldığı kadar un. ( çok sert bir hamur olmayacak.)


Susamlı minik tuzlular.



Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri güzelce karıştıralım, azar azar un ve kabartmatozu ekleyelim ve güzelce yoğuralım. Çok ilginç bir hamur elde ediyoruz. Sanki helva kıvamında, kesinlikle şekil almıyor. Aslında kandil simidi şeklinde hazırlamak istedim ama ne mümkün. Neyse zar, zor bu şekilde hazırladım. İster tepsiye dizip üzerine yumurta beyazı sürüp, susam serpin. İsterseniz benim gibi önce yumurta beyazına sonra susama batırın. Tercih hazırlayan kişiye kalmış.
180C* Altı, üstü hafif pembeleşene kadar pişirin.


Tuzlu, susamlı minikler.


Bu tarifimide Porselen demlik cay saatı etkinliği için Füsun arkadaşıma günderiyorum. Kolaylıklar diliyorum...   fusununmutfagi.blogspot.com

Afiyet olsun...

19 Eylül 2012 Çarşamba

Vişneli, Damla Çikolatalı Top Kek.

Vişneli, damla çikolatalı top kek.


Dün pişirdim bu güzellikleri, öyle özel bir tarifle değil, özene bazene hiç değil. Sadece bir çeşit tatlı türü hazırlamam gerekiyordu bu şirinler çıktı ortaya :)) Bildiğimiz 4 yumurtalı sade kek hamurundan, vişne ve biraz damla cikolata ilave ilave ettim. Herkez çok beğendi, hemen bitti. Açıkcası biraz şaşırdım...

Vişneli, damla çikolatalı maffins.


Malzemeler :

4 yumurta.
2 su bardağı toz şeker.
1 su bardağı süt.
1 su bardağı sıvı yağ.
1 paket kabartmatozu.
1 paket vanilya.
aldığı kadar un. ( kek kıvamını alana kadar.)
vişne, dondurulmuş yada konserve. ( yeteri kadar.)
damla çikolata. ( yeteri kadar.)

Vişneli maffins.


Malzemelerin hepsini sıra ile çırpalım. Yumurta, tozşeker, vanilya sekeri, süt, sıvıyağ. Un ve kabartma tuzunu aşamalı olarak ilave edelim. çok fazla çırpmayalım.
Kek hamurumuz hazır hale gelmiştir. Hamurumuzu kağıt kalıplara paylaştıralım. ( 1,5- 2 çorba kaşığı kadar.) Tam ortasına birer tane vişne bırakalım, damla çikolata serpelim.
180 C* de önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

vişneli maffins.



Vişneli, damla çikolatalı top kek.
bu basit ama lezzetli keklerimle, porselen demlik çay saati etkinliğine katılmak istiyorum.
etkinliğin ev sahibi fusununmutfagi.blogspot.com bol katılımlı bir etkinlik olmasını diliyorum...
Afiyet olsun...


17 Eylül 2012 Pazartesi

Kadayıflı Kek Tatlısı :))

Kadayıflı kek tatlısı.



İlginç bir tatlı tarifi paylaşacağım bu gün. Tarif Türkiye den, Suna ablamdan. Uzun zaman önce ablamla telefonda konuşuyorduk, nerden konu açıldı hatırlamıyorum bu tatlıdan  bahsetti. Çok beğendiğini, komşuların bu ara oldıkca sık bu tatlıyı pişirip, ikram ettiğini söyledi. Bende merak buya hemen nedir ne değildir sorgusundan sonra ablamdan tarifi aldım. Ama ne gördüğüm, nede tatdığım bir tatlı olduğu için uzun zamandır erteliyordum pişirmeyi...
Yaklaşık bir haftadır on kişilik bir guruba akşam yemeği hazırlıyorum. Bu gün guruba bu tatlıyı hazırladım. Ara ara cesur yüreyim harekete geçiyor :)) Hiç görmediğim, tadını bilmediğim bir tatlıyı hazırlamak da benim içim ilginç deneyimlerden oluyor. Tatlımı hazırladım, pişirdim, şerbetledim ve tadına baktım. Çok ama çok beğendim ve hemen tarifi paylaşmak istedim. Bakalım, benim gibi bilmeyenler, tatmayanlar varsa buyrun deneyin. Bu arada tatlının adınıda bilmiyorum, bu ismi  şimdilik ben koydum...

Kadayıflı kek tatlısı.


Malzemeler:
 4 yumurta.
1 su bardağı toz şeker.
1 su bardağı sıvı yağ.
2 paket kabartma tozu.
2 paket vanilya şekeri.
4 fincan un. ( türk kahvesi fincanı. )
2002 gr çiğ kadayıf. ( ufalanmış )
1 su bardağı ufalanmış ceviz içi.


Yumurta, toz şekeri karıştırma kabına koyalım ve mikserle güzelce çırpalım. Vanilya şekeri, sıvı yağ ilave edelim çırpalım. Un, kabartma tozunu da ekleyelim mikserin yavaş ayarında çırpmaya devam edelim. Son olarak kadayıf ve çeviz içimizide ekleyelim. Çok az çırpalım, yağlanmış tepsimize orantılı bir şekilde yayadım.
180C* 40- 45 Dakika pişirelim.



Şerbet :
4 su bardağı toz şeker.
4 su bardağı su. ( ben 5 su bardağı  kullandım. )
biraz limon suyu.

Şekerimizi ve suyumuzu tenceremize koyalım. Kaynamaya başlayınca içerisine limon sıkalım. Yaklaşık 10- 15 dakika orta hararetli ocakta kaynatalım.




Tatlımızın keki soğuk olmalı, şerbeti ise sıcak. ( Şerbet ocaktan alındıktan sonra yaklaşık 5-10 dakika bekletilmeli yavaş yavaş ve aşamalı bir şekilde tatlıya dökülmeli.


Kadayıflı kek tatlısı.


Afiyet olsun...


16 Eylül 2012 Pazar

Somon Fileto Kızartması, Dereotu soslu - Dill sosse

Somon balığı kızartması.


Bu gün hafta sonu olmasından dolayı, bir süre televizyon seyretmeye vakit bulabildik. Hangi kanalda olduğunu hatırlamıyorum, bir yemek programı çıktı karşıma. Programın içeriğinde yemek yenilen mekanların tanıtımı vardı. Yine anladığım kadarı ile bu bölüm balık restorantlarını tanıtıyordu. Mekanların hiçbirinin ismi aklımda kalmadı ama öyle güzel balık yemekleri gösterdilerki, karnimiz tok olduğu halde resmen hayran kaldık eşimle. Bende henüz akşam için hazırlık yapmamıştım, eşime hadi bugün balık pişirelim dedim. Hangi tür balık alsak, ne şekilde pişirsek diye biraz düşündük ama bir karara bağlamadık. Taze balık bulabileceğimiz, bize en yakın yer olan metro markete gittik. Oldukca fazla alternatif vardı, ben alabalık alalım ededim eşim kocaman bir parça somon balığına gözüne kestirmişti bile :)) Çocuklarında rahat yiyeceğini düşünerek somon balığını aldık...

Ben somonu fırında pişirmeyi düşünüyordum, eşim şöyle nar gibi kızartsak çok güzel olur dedi.
kızarttık :))
Bende yanınada bol baharatlı patates, soğan salatası ve dereotu sosu hazırladım. Harika bir akşam yemeği oldu, balık okadar lezzetliydiki anlatamam. Kesinlikle tavsiye ediyorum...




Malzemeler:

somon balığı. ( yeteri kadar )
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
pulbiber.
tereyağı. ( 2 corba kaşığı kadar )
zeytinyağ. ( yerım çay bardağı, sızma)

Tavamıza zeytinyağ ve tereyağımızı koyalım ve iyice ısınana kadar bekliyelim. Somon balık larımızı derili olan tarafları alta gelecek şekilde tavamıza yerleştirelim. Balıklarımızın üzerine tuz, karabiber, biraz pulbiber serpelim ve tavamızın kapağımızı kapatalım. Alt taraflarının iyice kızardığından emin olunca, itinalı bir şekilde diğer taraflarını da çevirip kızartalım. ( Somon balığı oldukca hassas bir balık, eğer çevirme aşamasında  dikkat edilmezse dağalabibir. ) İki tarafida iyice kızarınca, ( Mühürlenince ) Ben bir süre cok kısık ateşte içini çekmesini bekledim. Sonrasında sıcak sıcak servis yaptım...

Pişirdiğimiz somon balığı.
hepsini pişirmedik, toplam 8 parça çıktı. 6 parçasını pişirdik...



Somon balığı kızarırken.

Dereotu sosu- Dill sosse :

1- 1,5 çorba kaşığı un.
1 çay bardağı su. ( soğuk )
1 çay bardağı süt. ( soğuk )
yarım çay bardağı çiğ krema )
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
çok az muskat rendesi. ( olmasada olur.)
yarım demet dereotu.
tereyağı.
sıvı yağ.

Aynı beşamel sos gibi, önce tenceremize biraz sıvı yağ ve tereyağımızı koyalım ve unumuzu ilave edip güzelce kavuralım. ( Unumuzun kokusu çıkana kadar.) Su ve sütümüzü ekleyelim ve tel çırpıcı yardımı ile güzelce çirpalım. Tuzumuzu ve baharatlarımızı da ekleyelim ve kaynamaya başlayıp sos kıvamını alana kadar pişirelim. ( Bu arada kıvamını konturol edelim eğer koyu ise biraz süt ekliyebiliriz.) Yaklaşık 2-3 dakika yeterli olacaktır. Minik doğradığımız dereotumuzu ve ciğ kremamızı da ekleyelim karıştıralım, ocağımızın altını kapatalım.
Sosumuz hazır olmuşdur...

Kızarmış somon balığı.



Evde çok nadir balık piştiği için,
 dolapda bekleyen balık talımlarınada arada gün doğuyor :))

Afiyet olsun...

13 Eylül 2012 Perşembe

Kahvaltı Sofram.

Kahvaltı sofram.


Geçen hafta arkadaşlarımla kahvaltıda bizde buluştuk,  hoş sohpetler eşliğinde, güzel bir sabah oldu.
Misafirlerime evime, soframa konuk olup beni mutlu ettikleri için çok teşekkür ederim...

Kahvaltı sofram.



Misket köfta - Fırında baharatlı patates.



Peynir tabağı.



Beşamel soslu biber, bizim memleketde ( sütlü biber ) diyoruz :)




Köyümüzden bahar balı, ceviz ve tereyağ eşliğinde.



Banyolu muska böreği. ( peynir, maydanozlu)


Küçük ekmekler.

Kahvaltı sofram.



Kahvaltı sofram.

Kolaylıklar diliyorum...

11 Eylül 2012 Salı

Fırında, Yumurtalı Pazı Kavurması.

Fırında, Yumurtalı pazı kavurması.



Geçen hafta kahvaltıya gelen misafirlerim için pişirmiştim, yumurtalı pazı kavurmasını.
 Üstelik pazı yapraklarımı kendi ellerimle tarladan topladım, okadar taze ve temizdilerki toplamaya doyamadım.
 Hazırlaması ve pişirmesi  kolay, çok lezzetli ve besleyici bir çeşit oldu. Ben zaten böyle yeşil otların, hem çiğ hemde pişmiş hallarine bayılırım. Misafirlerimde, çok beğenerek yedider. Eğer sizde benim gibi bu güzel lezzetleri seviyorsanız ve bu şekilde henüz pişirmediyseniz mutlaka deneyin derim.


Malzemeler :
Pazı istediğimiz miktarda, ben iki demet kadar kullandım. ( güzelce yıkanmış, minik minik doğranmış. )
2 orta boy kuru soğan. ( kabukları soyulmuş, yemeklik dogranmış. )
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
pulbiber.
yumurta. ( ben 6 yumurta kullandım.)
sıvı yağ. ( kavurmak için.)


Öncelikle doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağ ile birlikte tavamıza koyalım ve kavurmaya başlayalım. Minik doğradığımız pazı yapraklarını ilave edelim üzerine biraz tuz serpelim ve tavamızın kapağını kapatalım. Orta hararetli ocakta bir müddet pişirelim. Pazı yapraklarımız suyunu salıp yumuşayınca karıştıralım.  Ocağımızın altını biraz daha açalım ve arada karıştırarak soğan ve pazımızı iyice kavurarak pişirelim. Karabiber ve pulbiberimizi de ilave edelim, uygun bir fırın kabına yerleştirelim.
Yumurtalarımızı aralıklı olarak fırın kabımızdaki pazı kavurmamızın üzerine kıralım. Yumurtalarımızın üzerine biraz tuz, karabiber, pulbiber serpelim ve tepsimizi fırına sürelim. Yumurtalar istediğimiz kıvamda pişene kadar fırında tutalım.  Piştiğinden emin olduğumuzda fırından alalım ve sıcak servis yapalım.

 Not : Ben sabah kahvaltıya hazırladığım için kavurma aşamasını akşamdan yaprım. Sabah yumurtaları kırıp tepsimi fırına verdim. Buda işlerimi oldukca kolaylaştırdı ve sabah sabah misafirlerimi kötü kokularla karşılamamış oldum...

Afiyet olsun...


4 Eylül 2012 Salı

Dostlarla Kahvaltı.

Kahvaltı sofram.


Güzel bir kahvaltı sofrasında arkadaşlarımla birlikte olmak çok hoş oldu. Bana değer verip evime soframa konuk oldukları için misafirlerime sonsuz teşekkürler.

Bu gün telaşeli bir güne uyandık, ufaklık bu gün okul gezisine gitti. Daha öncede ara ara ayrı kalmıştık ama bu seferki biraz farklı oldu. Çocuklardan ayrı kaldığım zamanlarda  ya babaları  yada babaanne ve dedeleri onlara refakat etmişti, bende gönül rahatlığı ile günlerimi geçirmiştim. Evin en küçüğü olduğu içinmi bilmiyorum, on yaşında olmasına nazaren hala kendine bakamayacakmış gibi geliyor bana :(( Beş gün bizden ayrı kalacak ve kendi ile ilgili bütün sorumlulukları yine kendi giderecek.
Uzun zamandır beklediği biran önce gitmek istediği bir gezi bu, bir haftadır hazırlık yapıyoruz. Bize verilen listedeki herşeyi tedarik ettik, bavulunu hazırladık. Tekrar tekrar konturol ettik, sabah erkenden kalktık son hazırlıkları yaptık ve evden çıktık. Okulun bahçesinde toplandık, herşey çok güzeldi, çocuklar çok heyecenlı idi. Gidecekleri otobüs gelip bavulları bagaja verirken herkezde bir tedirginlik, bir sıkıntı başgösterdi. Ağlayan cocuklar, ağlayan veliler, çok üzücü bir tablo oldu, hala etkisinden kutulamadım.
Bizde kuzumla vedalaştık, onu ve bütün çocukları Allah a emenet ettik, dualar ettik ve ayrıldık.... :((
İnşallah Allah ın izni ile sağlıklı ve memnun olarak kavuşuruz...

Benim güzel, tatlı kızım Allah a emanet ol...

Bu gün ufaklığın gezi telaşesi ile benim misafir telaşem birbirine karıştı. Konuklarımın bir kısmının çocuklarıda bu gün aynı geziye gittiler. Kahvaltının ana konusu cocuklardan ayrılmanın nekadar zor olduğu üzerine geçti. Çocukların kalacakları yere ulaştıklarını öğrenincede büyük bir rahatlama hissettik ve çok şükrettik...

Sabah ufaklığı götüreceğim için bürün işlerimi akşamdan bitirdim, kahvaltı soframın  iskeletini kurdum. Sadece çay demleme, kahvaltı salatası, pazı kavurmasının üzerine yumurtaları kırma işi kalmıştı ve birde taze ekmek alma.   Baya sıkıntılı ve stresli bir sabah olacağını düşünmüştüm ama hiçde öyle olmadı. Çok rahat ve sakin bir kahvaltı oldu bizimkisi :))


Kahvaltı sofram.

Yumurtalı pazı kavurması.
çok beğenildi.
Peynir tabaği

Karnı yarık böreği.
Ekmek tabağı.
Vişneli kek.
Kahvaltı soframın iskeleti :)
Akşamdan hazırlamak, işlerimi oldukca kolaylaştırdı.


Kolaylıklar diliyorum...