sarımsaklı tavuk ve soğanlı patates, servis aşaması. |
TAVUK sos:
4 parca kemiksiz tavuk but.
1 tatlı kaşığı tavuk baharatı.
1 çay kaşığı pulbiber.
1 çay kaşığı kekeik.
1 tutam kuru biberiye.
1 çorba kaşığı soya sos.
2 çorba kaşığı zeytinyağı.
2 çorba kaşığı yoğurt.
5-6 diş sarımsak.
tuz.
PATATES:
1kg kadar patates.
kekik, pulbiber, tane karabiber, biberiye, zeytinyağ ve tuz.
3-4 tane orta boy kuru soğan.
Tavuklarımızın derilerini ayıralım, istediğimiz büyüklükde parçalıyalım, yıkayıp süzülmesini bekliyelim.
Genişce bir karıştırma kabında sarımsak hariç diğer malzemelerle güzelce karıştıralım ve yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletelim.
Patateslerimizi soyalım, istediğimiz büyüklükde doğruyalım. Soğan hariç diğer baharatlarla güzelce karışrıralım.
Fırın tepsimizin yarısına baharatlı patatesleri yerleştirelim, üzerine halka halka doğradığımız soğanları yerleştirelim. Diğer yarısınada tavuklarımızı yerleştirelim, üzerine minik minik doğradığımız sırımsakları serpelim.
200-250 c* de güzelce pişirelim.
Pişirme sırasında evi harika bir koku sarıyor. Tekrar yazıyorum çok lezzetli ve kolay bir tarif.
sarımsaklı tavuk ve soğanlı patates, fırına girmeden önce. |