Sayfalar

27 Şubat 2010 Cumartesi

Firinda Bebek Patatesli Tavuk.




Bebek patates (Babykartoffel)Bu da nedir diye sorarsaniz. Taze, kabuklari cok ince ve normalden oldukca kücük olan patates cinsi.Güzelce yikayip kabuklarini soymadan kullaniyoruz,cok pratik lezzetli. Cocuklarin cok hosuna gidiyor,severek tüketiliyor.


Yarim kg kemiksiz tavuk put.


Yarim kg bebek patates.


1tane büyük havuc.


1 corba kasigi kaymak.(cig kremada olabilir)Ben kaymak kullandim.


2 dis sarimsak.


Kekeik.


Pul biber.


Kirmizi toz biber.


Taze cekilmis kara biber.


Biberiye.


Tuz.

Tavuk etimizi güzelce yikiyalim,derisini ayiralim.her but u 3-4 parcaya bölelim.kapakli bir karistirma kabina koyalim.Sarmisaklari ezelim,kaymagi ekliyelim,baharatlari ilave edelim.Elimiz le güzelce karistiralim,kapagini kapatip 1 saat buzdolabinda dinlendirelim.

Bebek patatesleri güzelce yikayalim ikiye keselim,havucumuzu soyalim yuvarlak dogruyalim.

Dinlenmis tavuklarimizin icine ekleyip yine elimizle güzelce karistiralim. Firin kabimiza ayirmis oldugumuz tavuk derilerini koyalim, sicak olan firinimizin en altina tepsimizi koyalim tavuk derilerimiz yaglarini salana kadar bekletelim.Yaglarini salinca tepsimizi firindan alalim derileri icinden cikartalim.(Bu yemege baska yag koymuyorum, yani yemek kendi yagi ile pismis oluyor)Tavuk ve patates karisimini tepsimizin icine yerlestirelim.
200c*güzelce pisirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder