Sayfalar

28 Ekim 2015 Çarşamba

fındıklı kadayıf sarma

Fındıklı kadayıf sarma

kadayıf tatlınızı birde böyle deneyin, memnun kalacaksınız.
Tatlımızın yapımı çok kolay ve eğlenceli. Servisi  dikkat çekici. Tadı ise muhteşem çıtır çıtır ve lezzetli, daha ne olsun...


Malzemeler:
yarım kg kadayıf
yeteri kadar bütünfındık
250 gr tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için :
1kg şeker
1kg su
1 tatlı kaşığı taze limon suyu.


fındıklı Kadayıf sarma
Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğutalım. Şeker ve suyu kaynatalım kaynama noktasına gelince limon sıkalım ve orta hararetli ocakta yarım saat kadar kaynatalım.

Tereyağımızı eritelim, içine yarım çay bardağı sıvı yağ koyalım.
Kadayıftan sarılabilecek şekilde bir miktar ayırıp serelim ve fırça yardımı ile bolca yağ sürelim. Arasına fındıklarımızı yerleştirelim ve güzelce sarma sarar gibi kenarını topayarak sıkıca saralım ve tepsiye yerleştirelim. 

Fındıklı kadayıf sarma

Tepsimiz dolana kadar kadayıflarımızı saralım, kalan yağımızı da kaşık yardımı ile kadayıf sarmalarımızın üzerine orantılı paylaştıralım.


Fındıklı kadayıf sarma

Önce 200C* de hafıf kızarana kadar pişirelim. Sonra 180C* altı üstü iyice kazarana kadar pişireşim.
Şerbet oda sıcaklığında soğuk, tatlı sacağa yakın ılık olacak.
Afiyet şifa olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder