Sayfalar

29 Ekim 2015 Perşembe

Tahinli Çıtır Rulo Kurabiye.

Tahinli çıtır rulo kurabiye.
Tahinki çıtır rulo kurabiye.

Yine çok kolay ve lezzetli bir kurabiye tarifi paylaşmak istedim.

Malzemeler :
1 paket hazır baklavalık yufka.
1 su bardağı kadar tahin.
1 su bardağı tuz şeker. ( tatlı seviyorsanız daha fazla ilave edin)
1 su bardağı eritilmiş tereyağ
yarım cay bardağı sıvı yağ.

İç malzemesi :
ceviz, fındık, fıstık, badem
Evde ne varsa övüterek  kullanabilirsiniz.

Üzeri için :
bolca susam
pudra şekeri (isteğe bağlı.)


Tahinli çıtır rulo kurabiye
Tereyağını tavada eritelim, sıvıyağ ve şekeri ilave edelim şeker eriyene kadar karıstıralım. Tahini de ekleyelim ve karıştıralım.

İç makzemesinide robotta çekelim.

Tahinli çıtır rulo kurabiye.
Tahinli çıtır rulo kurabiye
Baklava yıfkasını tezgaha serelim, hazırladığımız sıvı karışımdan azar azar ve orantılı sürelim. Üç kat yufka hazırladıktan sonra bolca ceviz serpelim ve sıkıca saralım.

Tahinli çıtır rulo kurabiye.

İstediğimiz büyüklükte keselim ve tepsimize dizelim. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi devam edelim.
İsterseniz 2 yufka ilede yapabilirsiniz ve daha gevşek sarabilirsiniz size kalmış.


Tahinli çıtır rulo kurabiye.

Kalan sıvı karışımıda rulo kurabiyelerimizin üzerine sürelim ve bolca susam serpelim. ( Susam çok güzel bir lezzet veriyor.)

Tahinli çıtır rulo kurabiye.
200C* de altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.
Eğer tadı az gelirse üzene pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyet olsun...

28 Ekim 2015 Çarşamba

fındıklı kadayıf sarma

Fındıklı kadayıf sarma

kadayıf tatlınızı birde böyle deneyin, memnun kalacaksınız.
Tatlımızın yapımı çok kolay ve eğlenceli. Servisi  dikkat çekici. Tadı ise muhteşem çıtır çıtır ve lezzetli, daha ne olsun...


Malzemeler:
yarım kg kadayıf
yeteri kadar bütünfındık
250 gr tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için :
1kg şeker
1kg su
1 tatlı kaşığı taze limon suyu.


fındıklı Kadayıf sarma
Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğutalım. Şeker ve suyu kaynatalım kaynama noktasına gelince limon sıkalım ve orta hararetli ocakta yarım saat kadar kaynatalım.

Tereyağımızı eritelim, içine yarım çay bardağı sıvı yağ koyalım.
Kadayıftan sarılabilecek şekilde bir miktar ayırıp serelim ve fırça yardımı ile bolca yağ sürelim. Arasına fındıklarımızı yerleştirelim ve güzelce sarma sarar gibi kenarını topayarak sıkıca saralım ve tepsiye yerleştirelim. 

Fındıklı kadayıf sarma

Tepsimiz dolana kadar kadayıflarımızı saralım, kalan yağımızı da kaşık yardımı ile kadayıf sarmalarımızın üzerine orantılı paylaştıralım.


Fındıklı kadayıf sarma

Önce 200C* de hafıf kızarana kadar pişirelim. Sonra 180C* altı üstü iyice kazarana kadar pişireşim.
Şerbet oda sıcaklığında soğuk, tatlı sacağa yakın ılık olacak.
Afiyet şifa olsun...