Sayfalar

19 Kasım 2013 Salı

Kurutulmuş Domates Ezmesi.

Kurutulmuş domates ezmesi.


Bu tür kahvaltılıklar bizim evde çok tutulur. Helede o gün taze taze hazırlanıp sofraya konulmuşsa, ev halkının ilgi odağı oluverir. Kahvaltıda, akşam yemeklerinde meze olarak sofraya koyabiliriz.
Bir hafta, on gün kadar buzdolabında muhafaza edebiliriz.

Kurutulmuş domates ezmesi.


Malzemeler :

15-20 tane kurutulmuş domates.
1 çay bardağı ceviz.
1 çorba kaşığı biber salçası. ( hafif acılı, adana yöresine ait, ev tipi.)
2-3 diş sarımsak.
Nane.
Kekik.
Biberiye.
Pulbiber.
Kırmızı toz biber.
Zeytinyağ.

Üzeri içini :

Zeytinyağ.
Kekik.
Biberiye.
Pulbiber.

Kururulmuş domates ezmesi.


Öncelikle kurutulmuş domateslerimizi sıcak suda bekletelim, yumuşayana kadar.
Yada benim gibi, daha önce hazırladığım, kuru domates mezesini kullanabilirsiniz.
Yada hazır kavanozda satılan kuru domates mezesi kullanabilirsiniz.


Kurutulmuş domates ezmesi.


Önce kuru domatesleri robota koyalım ve bir miktar parçalayalım. Cevizleri, sarımsakları, biber salçasını, baharatlarımızı ekleyelim ve tamamen püre haline gelene kadar robotta çekelim.
Servis tabağımıza yerleştirelim, ortasına kaşıkla çukur açalım ve bu bölgeye bolca zeytinyağ koyalım ve bolca baharat serpelim.

Afiyet olsun...



1 yorum: