Sayfalar

24 Kasım 2013 Pazar

Fırında Mantarlı, Sebze Auflauf.

Fırında mantarlı, sebze auflauf.


Arşivden bir yemek, nezaman pişirdiğimi hatırlamıyorum bile. Tarif yayınlayacağım zamanlarda sürekli karşıma çıkıyor. Sanki beni burda unuttun dergibi :))
Bende bu gün öneceliği bu renkli yemeğe verdim.

Malzemeler .

500 gr brokoli.
2-3 orta boy havuç.
4-5 orta boy patates.
500 gr kültür mantarı.

Sos malzemesi :
bir kutu 200gr çiğ krema.
1 corba kaşığı un.
1 çay bardağı süt.
tuz.
karabiber.
pulbiber.
muskat.

Üzeri için :
Kaşar peyniri.

Fırında mantarlı, sebze auflauf.
Fırında mantarlı, sebze auflauf.

Öncelikle tüm sebzelerimizi yıkayalım, ayıklayalım ve istediğimiz şekilde, büyüklükte doğrayalım. Büyükce bir tencerenin en altına havuçları, patatesleri, brokolileri yerleştirelim. Su ilave edelim ve haşlayalım. Çok fazla haşlanmasına gerek yok.
Kevgir yardımı ile sebzelerimizi tencereden alalım ve pişirme kabımıza yerleştirelim. Tenceremizdeki  kaynamış suyun içine yıkayıp, doğradığımız mantarlarımızı koyalım. 3-5 dakika kadar haşlayalım ve pişirme kabımıza yerleştirelim. ( Ben  tepsinin yarısına mantar koydum, yarısına koymadım. Bizim evde mantar sevmeyen çok malesef :)

Fırında mantarlı, sebze auflauf.


Sos için gerekli olan malzemeleri güzelce karıştıralım. (Malzemenin azlığına, çokluğuna göre sos malzemesinide azaltıp, çoğaltmalıyız.)
Hazırladığımız sosu haşladığımız sebzelerin üzerine orantılı bir şekilde dökelim.
 200-250 C* Yarım saat kadar pişirelim.
Fırından çıkartalım, üzerine kaşar peyniri koyalım ve tekrar fırına verelim. Üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. hakikaten pek renkli pek güzel ellerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Bugun denedim. Muhtesemdi! Tarifiniz icin cok tesekkurler!...

    YanıtlaSil