Sayfalar

8 Temmuz 2011 Cuma

Bademli Kek.

bademli kek.
Bu keki, ailece çok değer verdiğimiz bir abimiz için pişirdim. Çok sık bu tarz yiyecekler pişiriyorum. Ailece bu ürünleri arkadaşlarımızla, dostlarımızla paylaşmayı seviyoruz. Bloğumu takip edenler farketmiştir, biraz katıp karıştırmayı severim bu nedenden dolayı keklerim ve kurabiyelerimin içeriği baya karışıktır. Geçenlerde pişirdiğim islak keki dernekdeki dostlarımız lada  paylaştık. Tabiki her zamanki gibi bir çok nasiplisi vardı, herkez çok beğendi. Bir barça islak kek den Hasan abiye ikram ettik, o da bana keke benzeyen  kek :))) beğendiğini  söyledi. Bende sonraki hafta bu keke benzeyen keki :))) pişirdim, hep birlikde afiyetle yedik.    Not: Zamandan tasarruf etmek ve daha bereketli olması için keki  tepside pişirmeyi tercih ettim...

4 yumurta.
2 su bardağı toz şeker.
1 çay bardağı yoğurt.
1 çay bardağı süt.
1 çay bardağı margarin.
1çay bardağı sıvı yağ.
1 paket vanilya şekeri.
1 paket kabartma tozu.
1 çay kaşığı (silme )karbonat.
1 su bardağı hindistan cevizi.
 200gr badem tozu.
1 ampul limon aroması.
üzeri için kalem badem.



 Kekimizin ana malzemelerini sıra ile mikserle çırpalım.( Yumurta, toz şeker, yoğurt, süt, margarin, sıvı yağ, vanilya şekeri.) Sonrasında  hindistan cevizi, toz badem, limon aroması ilave edelim tekrar çırpalım. Yeteri kadar un, kabartma tozu ve karbonatı ekleyelim ve tekrar çırpalım. Hazırladığımız kek hamurunu fırın tepsimize orantılı bir şekilde yayalım.Üzerine kalem badem serpelim.




 180C* de Önceden ısıtılmış fırında pişirelim, yaklaşık 30-40 dakika. Fırından çıkarmadan  önce kürdan testi yapalım, eğer kekimize  batırdığımız kürdan temiz ise kekimiz pişmişdir...
toz badem.
limon aroması.

kalem badem.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. merhabalr tatlım, kek çok çok lezzetli görünüyor kalem badem acaba file bademden farklı bir şey mi acaba merak ettim ama limon aroması gerçekten çok farklı lezet katıyor eline sağlık sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  2. kek nefis görünüyor, ellerine saglik canim

    YanıtlaSil