Sayfalar

3 Nisan 2011 Pazar

Çeşnili Zeytinyağ.

Çeşnili zeytinyağ.
Kahvaltı sofraları için lezzetli bir tercih. Hazırlaması çok kolay helede kızarmış elmek ile yemesi ayrı bir keyif. Ailece zeytin ve zeytinyağ olmazsa olmazlarımızdan. eğer sizde seviyorsanız deneyin derim...


1 su bardağı zeytinyağ.
4-5 tane siyah zeytin.( çekirdekleri ayklanmış ve doğranmış)
4-5 tane yeşil zeytin ( çekirdekleri ayıklanmış ve doğranmış)
1-2 tane közlenmiş kırmızı biber (kabukları soyulmuş, minik minik doğranmış)(isteğe bağlı)
8-10 tane ceviz içi  (elimizde iri iri parçalanmış)
2-3 diş sarımsak ( rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı pulbiber.
1 tatlı kaşığı (dağ  kekik)
1 tatlı kaşığı biberiye.
tane karabiber.
tuz.

Malzemelerin hepsini kapaklı bir kasede karıştıralım,1 saat kadar odasıcaklığında bekletelim. Baharatların lezzeti zeytin yağa geçsin. Serviz tabağına yerleştirelim, serviz tabağımız derin olmamalı kızarmış ekmeğimizi yağımıza batırdığımızda ekmek baharatlarada değmeli. Tavsiye ederim bu şekilde yenince lezzet bir kat daha artıyor
Afiyet olsun.

Çeinili zeytinyağ.

2 yorum:

  1. kahavaltıda olmazsa olmazım zeytinyağı ne bulursam koyarım içine sonra bandır bandır yee:)ellerine sağlık çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Hiç sevilmezmi?Bu kadar çeşnilisini hiç yememiştim ama ellerine sağlık.

    YanıtlaSil