Sayfalar

13 Nisan 2011 Çarşamba

Baharatlı Salça (çemen) , Sade Biber Salçası.

Baharatlı salça, çemen.
Biz Balıkesirli olduğumuzdan herhalde, kahvaltılarımızda mutlaka  biber salçası olur. Ailece çok severiz, normalde böyle baharatlı yapmıyoruz. bizim için kahvaltıda salçanın sıcak olması önemli.
Mesela :
Tavamıza 2 kaşık biber salçası koyalım, biraz sıcak su ekliyelim tahta kaşıkla güzelce karıştıralım. Salçamızın kıvamı katı olmayacak. Ocağımızın altını açalım, güzelce kavuralım. Ocakdan alınca üzerine zeytinyağ gezdirip karıştıralım ve servis tabağına yerleştiralim.

baharatlı ve sade salça servis aşaması.



Baharatlı salça ( çemen)
iki çorba kaşığı ev tipi biber salçası.
1 çorba kaşığı domates salçası.
2 diş sarımsak.
1 su bardağı ceviz içi.
1 tatlı kaşığı pul biber.
1çay kasığı kekik
1 çay kaşığı kuru nane.
1 çay kaşığı biberiye.
yarım çay bardağı zeytinyağ.
ceviz ve baharatların ekleme aşaması.
Ceviz, sarımsak ve baharatları rondoda güzelce çekelim. Bir karıştırma kabına 2 kaşık biber salçası ve 1 kaşık domates salçası  koyalım, üzerine rondoda çektiğimiz cevizli ve baharatları karışımı ekliyelim. Güzelce karıştıralım, zeytin yağın bir kısmını bu karıştırma aşamasında ilave edelim.
Servis yapacağımız tabağa yerleştirelim, kalan zeytin yağı üzerine gezdirelim.


Ekmek üstü çemen.
Dilimlenmiş taze ekmeğin üzerine sürerekde servis yapabilirsiniz.


Baharatlı ve baharatsız salça çeşitleri.

Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. AH EMEL,CİM NE GÜZEL BU KADAR OLUR . BÜGÜN BENDE BİBER SALÇASI ALDIMKİ ÇEMEN YAPAYIM İSABET OLDU TARİFİN SAĞOL CANIM SİZE AFİYET OLSUN,
    ÖPÜYORUM

    YanıtlaSil
  2. hic denemedim öyle sicak halde denemeli.

    YanıtlaSil
  3. kahvaltıda bayılırım ama yedikçe yiyesim gelir çok güzel olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz cemeni maraşda bol et suyuyla ve farkli yapariz bu kolay çemen fakat tadi harikavolur ellerine sağlik.sezen


      Sil
  4. annem yapar çemeni ama salça koyuyormu emin değilim. tam kahvaltılık bir tarif olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil