Sayfalar

9 Şubat 2011 Çarşamba

Fırında Sebzeli Hamsi.

Fırında sebzeli hamsi, pişmeden önceki hali.
İlkkez denediğim ve çok beğenilen bir balık yemeği oldu fırında sebzeli hamsi. İsmi tam olarak nedir bilemiyorum, benimki tamanen doğaçlama oldu. Hazırlık aşaması oldukca uğraştırıcı, tadı mükemmel. Yemeğe başladığınızda iyiki pişirmişim dedirten türden.Denemek istiyenlere tavsiye ederim.

1 kg hamsi ( ayıklanmış, kılçıkları temizlenmiş, güzelce yıkanmış,suyu süzülmüş.)

yarım kg domates( minicik doğranılmış.)
2 orta boy kuru soğan( minicik doğranılmış)
2-3 tane yeşil biber (minicik doğranılmış)
2 tane kırmızı biber ( minicik doğranılmış)
1 küçük demet maydanoz ( minik minik doğranılmış)
1 limom.
4-5 tane defne yaprağı.
göz kararı. taze çekilmiş karabiber,kırmızı biber, pulbiber, kekik .
tuz.
çok az yeytinyağ.
çok az tereyağ.
Fırında sebzeli hamsi, yapım aşaması.
Sebze malzemelerinin hepsi güzelce ayıklanır, yıkanır, doğranır ve büyükce bir karıştırma kabına koyulur. Baharatları ilave edilir, biraz yeytinyağ gezdirilir tuzu ayarlanır ve güzelce karıştırılır. Pişirme kabımızın altına sebzeli karışımdan bulca serilir. Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığımız ve güzelce yıkadığımız hamsilerimizi rulu şeklinde saralim ve pişirme kabımıza sık sık yerleştirelim. ( Bu aşama oldukca uğraştırıcı malum balıklar yapıları itibarı ile oldukca kaygan) Balıkların yerleştirme işi bitince kalan sebzeli karışimi üzerine orantılı bir şekilde serelim. 1 limonu ince ince dilimliyelim ve tepsimizin üzerine defne yeprakları ile yerleştirelim. Fırına vermeden önce minik minik tereyağı parcaları  tepsimizin üzerine orantılı bir şekilde yerleştirelim.
fırında 200c* de güzelce pişirelim.
Afiyet olsun


Fırında sebzeli hamsi.

4 yorum:

  1. ay emelcim bunları ne güzel dizmişsin öyle tepsiye.öyyyle bakalkaldım.hiç aklıma gelmezdi.mutlak denemeliyim.ellerine sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ne güzel emek vermişsiniz küçücük küçücük:)
    ellerinize sağlık olsun:)
    sevgiler..
    mutlu günler:)

    YanıtlaSil
  3. İnci gibi dizmişsiniz hamsileri!
    Nefasetinden şüphem yok.Ellerinize sağlık.
    Kalbi sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  4. Bu hamsileri nasıl böyle dizdiniz?

    YanıtlaSil