Sayfalar

11 Aralık 2010 Cumartesi

Lorlu, Damla sakızlı Kurabiye...

Kurabiyeler bu gün pişti, sıcak sıcak fotoğraflandı, hafif ılık halde çayın yanında  bir kısmı tüketildi:)))


Lorlu kurabiyelerim.
Bu güzel kurabiyeleri ilk kez yaptım ve ilk kez tattım. Hep merak ediyordum lorlu kurabiyelerin tadı nasıl olur diye. Çok şey kaçırmışım malesef, henüz denemeyenler varsa tavsiye ederim. Malum ben Almanya da yaşıyorum burada tuzsuz lor bulmak zor, yani marketlerde satılmıyor. Ya Türkiye den getireceksiniz yada kendiniz yapacaksınız. Ben bu kurabiyelerde kullandığım loru Macaristan dan getirdim:)) Kız kardeşim Macaristan da yaşıyor oraya her gidişimde bu lor peynirini çok kullandığını farkettim,  bende bu sene izin dönüşünde uğradığımızda fazlası ile aldım getirip derin dondurucuya koydum. Her türlü hamur işinde kullanıyordum, bundan sonra kalanları sadece bu güzel kurabiyeler için saklıyacağım. 

Bu güzel kurabiyeleri sevgili hasret in kurabiye etkinliğine yolluyorum. Beni takip edemeyen
 arkadaşlarında bu lezzete ulaşması dileği ile. Sevgili  Hasret e kolay gelsin diyorum bol katılımlı bir etkinlik olsun.
İçi Dolgulu Lorlu Kurabiye.

Tarif:
250gr  tuzsuz lor.
2 yumurta (1 tanesinin beyazını ayırıyoruz)
1,5 su bardağı toz şeker.
3 çorba kaşığı tere yağ ( oda sıcaklığında)
yarım su bardağı mısırözü yağı.
2 çorba kaşığı yoğurt.
1 paket vanilya şekeri.
1 paket kabartma tozu.
2 parca damla sakızı ( toz halinde ezilecek)
 aldığı kadar un.

İç  harcı malzemesi:
100-150 gr tuzsuz lor.
2 çorba kaşığı pudra şekeri.
1 portakal kabuğu rendesi.
Lor pudara şekeri ve portakal kabuğu rendesini bir kapta güzelce karıştıralım.

Üzeri için: pudra şekeri.
                yeteri kadar susam.
Kurabiyeleri minik kuşum ile yaptık, BERİN.

Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri büyükce bir karıstırma kabına koyalım. Ve güzelce karıştıralım, ezip toz halina getirdiğimiz damla sakızı ileve edelim. Yavaş yavaş un ekleyelim,  bu arada kabartma tozunu koyalım. Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Bu malzemelerle yaklaşık iki tepsi kurabiye çıkıyor.
Ben bir tepsi sade yani yuvarlak kurabiye yaptım önce yumurtaya sonra susama batırdım.
Diğer tepsiyi poğaça şeklinde yaptım ve içine iç harcı bölümündeki  karışımdan koydum.
180 c* üzeri hafif kızarana kadar pişirdim.

Afiyet olsun.
Fırından yeni çıkmış lorlu kurabiye.

Macaristan dan aldığım tuzsuz lor.

6 yorum:

  1. selam Emel
    ellerine sağlık çok değişik bir kurabiye tarifi vermişsin aldım canım bende hiç denemedim lorlu ama mutlaka deneyeceğim
    birde kavalan harika görünüyor bayılırım o kurabiyelerin kokusuna kavruk kavruk afiyetler olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Şimdiye kadar hiç denemdim . Ama Anlattığına göre denemeye değer bir kurabiye . ellerine sağlık Emelcim. Bu arada minik yardımcın da çok şirin.

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık emelcim kurabiyeyi çok severim lorlu denemek hiç aklıma gelmedi

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Emel,
    Ellerine sağlık, kurabiyeler nefis görünüyor.
    Lor ile sadece börek, poğaça yapıp, kahvaltıda da salatasını tüketiyoruz.
    Kurabiyenin içinde hiç denemedim.
    Güzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Lorlu kurabiyeyi çok severek tüketiriz.Ellerine,gönlüne sağlık.
    Prensesin eli de değmiş,maşaAllah :)
    Kocaman sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  6. kurabiyeler harika olmus
    ikinizinde ellerine saglik
    sevgilerimle

    YanıtlaSil