Sayfalar

17 Ekim 2010 Pazar

Sebzeli Pilav (Basmati Pirinç)



garnitür:

2 orta boy havuç.
1 su bardağı konserve mısır.
1 su bardağı bezelye (dondurucudan)
2 çorba kaşığı tereyağ.
tane karabiber.
tuz.

pilav:

2 su bardağı pirinç (basmati)
4-5 su bardağı su.( et vada tavuk suyu olursa daha lezzetli olur yada hazır bulyon olabilir)
biraz sıvı yağ.
2 çorba kaşığı tereyağ.
tuz.

Pirinç lerimizi ılık tuzlu suda yarım saat bekletelim, güzelce yıkıyalım ( suyu berraklaşana kadar) Teflon tenceremize biraz sıvıyağ koyalım, yıkayıp süzdüğümüz pirinç lerimizi ekliyelim. Orta harlı ocakda güzelce kavuralım, tereyağı ve tuzunu ekleyip sıcak su ilave edelim. 2-3 dakika harlı ocakda kaynatıp altını kısalım, karıştırıp kapağını kapatalım pişmeye bırakalım.

Önce havuçlarımızı soyalım, minik minik doğruyalım. Tencere ye havuçlarımızı, bezelyelerimizi, mısırlarımızı koyalım üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edelim. Havuçlar yumuşayana kadar haşlıyalım, süzelim.
Teflon tavamıza tereyağımızı koyalım, haşlayıp süzdüğümüz sebzelerimizi ilave edelim, güzelce kavuralım tuzunu ve tane karabiberini ekliyelim ocağımızı kapatalım.

Pilavımız suyunu çekince hafif hareketlerle biraz karıstıralım. Kavrulan sebzelerimizi üzerine güzelce yayalım. Üzerine iki kat havlu kağıt koyup kapağını kapatalım, yarım saat demlendirelim. Servis yapmadan önce güzelce karıştıralım, sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Ellerine saglik, cok guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil
  2. basmati pirincin pilavi güzel oluyor,renk renk sebzelerle nefis olmus

    YanıtlaSil
  3. Pilav olsun neli olursa olsun. Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. gerçekten fevkalade görünüyor... inanıyorum ki tadı da öyledir.
    bu da benim sebzeli pilav tarifim :)
    incelerseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil