Sayfalar
▼
12 Ekim 2010 Salı
Acili Ezme,( Bostana)
Acili ezmeyi genelde kalabalik misafirlerim icin hazirliyorum. Malesef bu lezzetden az yapmak benim icin biraz zor. Cünkü icine koydugum malzemelerin her birinden iki, üc tene koysam yeterinden fazla ezmem oluyor, yani oldukca bereketli. Neyse malzemelerde kullandigim sayiya uymak zorunda degilsiniz, tarifi denemek isteyenler nekadar kullanacaklarina kendileri karar versin. Aslinda acili ezme benim yaptigim gibi sulu olmuyor bildigim kadari ile, benim yaptigim bostana ve acili ezme arasi bir meze. Ailem ve misafirlerimiz cok begeniyor, tavsiye ederim.
2 orta boy kuru sogan.
3-4 dis sarimsak.
2 tane kirmizi etli biber.
2 tane yesil biber.
1 tane (red hot chili )kirmizi cok aci biber.
yarim kg domates.
2-3 sap yesil sogan.
yarim demet maydanoz.
taze nane.
dere otu.
1 corba kasigi isot.
1 tatli kasigi pulbiber.
1 corba kasigi aci biber salcasi ( ev tipi)
2-3 corba kasigi nar eksisi.
yarim cay bardagi zeytin yag.
kekik.
kuru nane.
1 tane taze limon suyu.
tuz.
Maydonoz, taze nane, dereotu, taze sogan lari tahtanin üzerinde minik minik dogruyalim. Diger malzemeleri mutfak robotunda sirayla cekelim. Genisce kapakli bir kaba alalim, baharatlarini koyalim güzelce karistiralim. Nar eksisi, limaom suyu, zeytinyag, tuzunu ekliyelim tekrar karistirip kapagini kapatip buzdolabina kaldiralim.
Afiyet olsun.
selam Emelciğim bende çok seviyorum bu acılı azmeleri özellikle de etli yemeklerle nefis oluyor ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilbende çok seviyorum emelcim .ellerine sağlık canım.güzel bir gün diliyorum.sevgiler.
YanıtlaSilcok seviyorum ekmegin uzerine bol bol sürüp yemegi eline saglik
YanıtlaSilharika bir meze gerçekten. vazgeçilmezlerim arasında.
YanıtlaSilElerine sağlık canım,çorbaların ve sulu yemeklerin yanında çok iyi gider bence..Çok iştah açıcı olduğu kesin :) Azıcık da olsa denemek istiyorum,afiyet olsun,sevgilerimle..
YanıtlaSilmerhaba, tanismaya geldim. Ilk ziyaretim bu. izlemeye de aldim, guzel paylasimlarda bulusmayi umuyorum, sevgiler.
YanıtlaSilAcıya bayılırım, senin tarifinde pek güzel. Teşekkürler...
YanıtlaSil