Sayfalar

25 Nisan 2010 Pazar

SOGANLI TAVUK.




4 tane kemiksiz tavuk but.
2 dis sarmisak.
Kirmizi toz biber.
Karabiber.
Kekik.
Pulbiber.
Köri.
Soya sos.
Tuz.
Siviyag.
3 tane orta boy sogan.

Tavuklar yikanir, derisi ayrilir, istenilen büyüklükde parcalanir. Ezilmis sarmisak ve baharatlarla güzelce harmanlanir,10 dakika bekletilir. Alti genis bir tavaya biraz sivi yag eklenir, tavuklar yerlestirilir, yüksek atesde biraz cevirilir. Tavuklar suyunu salip tekrar cektikten sonra ocagin alti kisilir tavanin kapagi kapatilir pismeye birakilir. Bu arada soganlar soyulur, halka halka dogranir ve harmanlanir. Tavuklar pismek üzereyken soganlar tavaya eklenir, arada karisrirarak sogankarin ve tavuklarin lezzetinin birbirine gecmesi saglanir. Tavuklar güzelce kizarip pisince ve sogankar güzelce kavrulunca ocakdan alinir, sicak servis yapilir.
Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Soğanı çok severim ve yemeklerde bolca kullanırım, tavuğa da eminim çok güzel tat vermiştir.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Eşimin en sevdiği tavuk türü elelrine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık ...çok hoş görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık, soğanla tavuğu pek birarada düşünemem ama bu uygulama güzel gözüküyor.

    Müge

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar canim, ellerine saglik harika bir yemek olmus,
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil