Sayfalar

26 Mart 2010 Cuma

Mantarli, Kuru Domatesli Et.


250gr mantar(kücük kültür mantari)
2 ortaboy kuru sogan.
Yarim kg kusbasi tosun eti.
10 tane kuru domates.
Tane karabiber.
Kirmizi biber.
Pulbiber.
Kekik.
Biberiye.
Yarim cay kasigi köri.
Sivi yag.
Tuz.

Etimizi önceden pisirelim,suyunu süzelim.Büyükce bir tavaya soganlari istedigimiz büyüklükte dogruyalim, sivi yag ekliyerek kavuralim. Mantarlarimizi yikayalim ve ikiye keselim, soganlara ilave edelim. Sogan ve mantarlari güzelce kavuralim,kuru domatesleri istedigimiz büyüklükte dograyip tavaya ekleyelim. Mantarlar pismek üzereyken etimizi tavaya ilave edelim. Baharatlarimizi da ekleyelim, tuzumuzu koyalim, güzelce karistiralim. Yaklasik 10 dakika orta hararetli ocakta pisirelim. Sicak servis yapalim.
Afiyet olsun.





3 yorum:

  1. yeni resmin cok guzel olmus yemegin de eline saglik

    YanıtlaSil
  2. cok lezzetli olmus
    ellerine saglikcanim

    YanıtlaSil
  3. bu tarif deli saçması gibi bir tarif olmuş hiç bir malzemenin ölçüsü yok tıpkı adressisiz ev gibi şahsen zorlandım yaplılan tarifler ölçülerle olmalı tuz atın yağ koyun biber koyunla tarif acemi işi oluyor kusura bakmayın belki usta kişiler toparlaya bilir ben ilk defa bu yemeği yapmayı istiyorum ama içinden çıkamadım lutfen ölçüler koyarak güzel anlatımlı olsun tarifler.

    YanıtlaSil