Sayfalar

5 Şubat 2010 Cuma

Kiymali Prasa kavurmasi



4-5 tane orta boy pirasa
1 orta boy sogan
250gr kiyma
Yarim corba kasigi biber salcasi.
Yarim corba kasigi domates salcasi.
Tuz ,karabibar,biraz pul biber.

Yapilisi:Önce pirasalar ayiklanir,güzelce yikanir.ortadan ikiye kesilir,minik minik captaz dogranir(ben bu asamada su doldurdugum bir kaba biraz sirke koyup pirasalari icine birakiyorum 10 dakika bekletiyorum) Tencereye sogan yemeklik dogranir.Hafif kavrulmaya basladiginda kiyma ilave edilir.salca eklenir güzelce kavrulur,süzülüp durulanan pirasalar tencereye eklenir.Kisik ateste arada karisririlarak kavurulur.Tuz, karabiber,pulbiber eklenir.1 cay bardagi sicak su ilave edilir pismeye birakilir.
Not:Cok lezzetli ,saglikli kolay bir yemek.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder