Sayfalar

5 Şubat 2010 Cuma

Humus
















1,5 su bardagi haslanmis nohut.
Yarim su bardagi tahin.
Yarim bardak zeytinyag.
4-5 dis sarmisak.
3 tane limon un suyu.
Tiz,kimyon,kirmizi biber.

Yapilisi:aslanmis nohut ve sarmisak robotta güzelce cekilir.Robotun icine limon suyu tahin,zeytinyaginin birkismi konulur.Tuz ve kimyon ilave edilir(herkezin damak tadina göre degistigi icin miktar belirtmiyorum)robot tekrar calistirilir.Meze kivamina geldiginde humusumuz hazir olmustur.Kücük bir tavada kalan zeytinyagi hafif kizdirilir,icine kirmizi toz biber konulur.Servis tabagina yerlestirilen humusun üzerine dökülür.afiyet olsun.
Not: (tarif portakal agacindan)ben sürekli bu tariften yapiyorum cok lezzetli oluyor.Miktarlarda azaltma ve cogaltma yapabilirsiniz zira bu miktardan baya humus cikiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder