Sayfalar

13 Ocak 2015 Salı

Fırında Kuzu Boyun

Fırında kuzu boynu.


Bizim evde kemikli eti hiç pişmez, helede kuzu eti hiç ama hiç rabet görmez. Aslında ben seviyorum kuzu etini, ama nerdeyse tadını bile unutmuşum.
Geçenlerde ev halkına kuzu eti pişirirsem yermisiniz dedim, onlarda olabilir dediler. Bende bu bana göre çok lezzetli olan yemeği pişirdim. Sonuç benden başka kimse yemedi, hatta kokusunu da hiç sevmediler. Yani bu bizim evin görüp göreceği son kuzu eti oldu galiba.
Sizler bizimkilere bakmayın eğer kuzu eti seviyorsanız deneyin bence.


Fırında kuzu boynu.


1 kg kadar kuzu boyun eti. kasapta kestirilmiş.
patates.
kuru soğan.
3-4 diş sarımsak.
kekik.
biberiye.
pulbiber.
taze çekilmiş karabiber.


Fırında kuzu boynu.

Etlerimizi yıkayalım ve havlu kağıtla kurulayalım, tuzlayalım. Kızgın tavamızda yada döküm tenceremizde, güzelce mühürleyelim. ( Yani iki tarafını güzelce kızartalım.)
Mühürlediğimiz etlerimizi fırın kabımıza yerleştirelim.
Patateslerimizi, soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı soyalım, iri iri doğrayalım. Zeytinyağ, tuz ve baharatlarımızla harmanlıyalım. Etlerimizin üzerine koyalım, çok az sıcak su ekleyelim ve fırın kabımızın üzerini kapatalım.
 ( Benim kabımın kapağı vardı, eğer sizin kapağınız yoksa aliminyum kağıt ile kaplayabilirsiniz. Yada fırın poşeti kullanabilirsiniz. )
Etlerimiz pişene kadar fırında tutalım. Yaklaşık  1-1,5 saat kadar olabilir.



Fırında kuzu boynu.

Afiyet olsun...


3 yorum:

  1. ellerinize sağlık nefis görünüyor. afiyetle kalın..

    YanıtlaSil
  2. nefis bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım bu akşam denedim bende çok güzel oldu. :)

    YanıtlaSil