Sayfalar

19 Kasım 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Şeker Bezelye

Zeytinyağlı şeker bazelye.


Zeytinyağlı, sebze sevenler için güzel bir alternatif. 
Her zaman bulabildiğimiz bir sebze deği taze bezelye. Bulabildiğim zaman, fiyatı biraz pahalıda olsa alıyorum. Senede bir veya iki kere anca pişiriyorum. 
Ama şunu kesinlikle söylemeliyimki çok lezzetli. 
kesinlikle tavsiye ederim...


Zeytinyağlı şeker bezelye.


Malzemeler :
yarım kg taze şeker bezelye. ( ayıklanmış, yıkanmış.)
2 orta boy kuru soğan. ( kabukları soyulmuş, minik doğranmış.)
1 kırmızı biber. (çekirdekleri ayıklanmış, minik doğranmış.)
yarımkg kadar kabukları soyulmuş minik doğranmış domates.
2 diş sarımsak ( işteğe bağlı)
1 kesme şeker.
yarım çay bardağı kadar zeytinyağ.
tuz.
pulbiber.
taze çekilmiş karabiber.


Zeytinyağlı şeker bezelye.

Tenceremize zeytinyağımızın yarısını koyalım, soğanlarımızı ekleyelim ve kavurmaya başlayalım. Bezelyelerimizi, biberlerimizi de ekleyelim  ve kısık ateşte, tenceremizin kapağı kapalı şekilde kavurmaya devam edelim. 
Kesme şeker, tuz, domateslerimizide ekleyelim karıştıralım. Kapağı kapalı şekilde bezelyelerimizin rengi dönene kadar kısık ateşte kavuralım.  Karabiber, pulbiber ilave edelim, eğer ihtiyaç varsa bir miktar sıcak su ilave edelim. Tekrar kapağını kapatım ve artık pişirelim.

Zeytinyağlı şeker bezelye.


Bezelyelerimiz yumuşayana kadar pişirelim. Tenceremizin altını kapatalım, kalan zeytinyağımızı üzerine gezdirelim. 
Sıcak, ılık, soğuk servis yapabiliriz...

Afiyet olsun...



4 yorum:

  1. nefis bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor bu tarifi kesinlikle denemeliyim :) paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor ve en sevdiğim yemek. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
    http://www.remtamutfak.com

    YanıtlaSil