Sayfalar

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Kıymalı Bohca Börek.

Kıymalı bohca böreği.

Kıymalı bohca böreği.


Hazır yufkadan kolay ve lezzetli bir börek.
Hazırlayıp derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz, lezzetinden hiç birşey kaybetmiyor.

Malzemeler :

yeteri kadar hazır yufka.

Kıymalı Harç :

yarım kg kadar kıyma.
3 orta boy kuru soğan.
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
pul biber.
kırmızı tatlı toz biber.
yeterince maydanoz.

Sos Malzemeleri :
1 su bardağı süt.
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 su bardağı yoğurt.
2 yumurta.
bir tutam tuz.


Soğanlarımızı minik minik doğrayalım, tavamıza sıvı yağ ve soğanları ekleyim ve bir süre kavuralım. Kıymamızı ilave edelim ve sürekli karıştırarak kıymamızın soğanla iyice kavrulmasını sağlıyalım. Kıymamız suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım. Baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyelim ve bir süre daha kavuralım, ocağımızın altını kapatalım. Küçük doğradığımız maydonozlarımızı ilave edelim ve karıştıralım. Soğumaya bırakalım.

Sos malzemelerimizi bir kaseye bırakalım ve çırpma teliyle güzelce çırpalım.  İç harcımız ve sos harcımız hazır olunca.
Aşağıda foroğraflardaki ayrıntıları takip ederek böreklerimizi hazırlayabiliriz.


kıymalı bohca böreği.
kıymalı bohca böreği.
kıymalı bohca böreği.
kıymalı bohca böreği.
kıymalı bohca böreği.

Kıymalı bohca böreği.
200 -250 C* de altı üstü kızarana kadar pişirelim.

Kıymalı bohca böreği.



Afiyet olsun....

1 yorum:

  1. favori böreğimdir çok severim
    ellerine sağlık çok güzel olmuşlar

    YanıtlaSil