Sayfalar

8 Şubat 2014 Cumartesi

Çörek Otlu, Fındık Kurabiye

Çörek otlu, fındık kurabiye.

Tatlı, tuzlu arası bayatlamayan. Güzelmi güzel, kıyır kıyır bir kurabiye. Kuru pasta da diyebiliriz :)
Aslında susamlı kuru pasta tarifinin aynısı.
Benden size bir tavsiye, tarife uygun yoğurduğunuz hamuru iki parçaya bölün. Yarısına susam, yarısına çörek otu ekleyin ve tekrar yoğurun. Böylece bir hamurdan iki çeşit kurabiye elde etmiş olursunuz.
Bol, bereketli ve lezzetli kurabiyeler çay saatinizi şenlendirsin.
Buyurun deneyin...

Çörek otlu, fındık kurabiye.

Malzmeler :

1 yumurta sarısı.
1 paker 250 gr oda sıcaklığında tereyağı.
1 su bardağının yarısı su, yarısı sıvı yağ.
2,5 yemek kaşığı tepeleme toz şeker.
1 tatlı kaşığı silme tuz.
1 paket kabartma tozu.
aldığı kadar un. ( hamur yumuşak olmalı )
1 çay bardağı çörek otu. ( hamurun yarısını kullanacaksanız yarım çay bardağı çörek otu kullanın. )

Üzeri için :
yumurta sarısı.

Çörek otlu, fındık kurabiye.
Çörek otlu, fındık kurabiye.

Hamurumuzu yoğuralım, minik toplar yapalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 250 C* güzelce pişirelim.

Çörek otlu, fındık kurabiye.



Afiyet olsun...


3 yorum:

  1. ellerine sağlık canım sağlıkla kal..

    YanıtlaSil
  2. kıyır kıyır nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    cay-makineleri.com

    YanıtlaSil