Sayfalar

19 Ocak 2014 Pazar

Haşlanmış Patates Kavurması.

Haşlanmış patates kavurması.

Bu ara bizim evde en favori besin haşlanmış patates. Bence nedeni uzun süredir patatesi ev halkına bu şekilde ikram etmememdir. Size ne pişireyim dediğimde, patates haşla diyorlar, şaşırtıcı ama öyle. Patatesleri sıcak sıcak yemeği seviyorlar. Kalan patateslerde malesef rabet görmüyor. Akşamdan kalan patatesleri kahvaltıda değerlendirmek istedim ve doğaçlama olarak,  var olan malzemelerden hazırladığım bu yemeğe ev halkı bayıldı diyebilirim...

Malzemeler :

6-7 tane orta boy haşlanmış patates. ( kabukları soyulmuş, kücük doğranmış.)
1 büyük baş kuru soğan.
2 diş sarımsak.
kırmızı, sarı, yeşil biber.
8-10 tane minik domates. ( dörde bölünmüş.) olmasada olur.
pulbiber.
kırmızı toz, tatlı biber.
taze çekilmiş karabiber.
biberiye.
zeytinyağ.
tuz.

Haşlanmış patates kavurması.

Tavamıza küçük doğradığımız soğanlarımızı ve zeytin yağımızı koyalım, kavurmaya başlayalım. Biberlerimizi ve sarımsaklarımızı ekleyip kavurmaya devam edelim. Patateslerimizi, tuzumuzu ve baharatlarımızı ilave edelim ve yüksek ateşte güzelce kavuralım. Son olarak domateslerimizi koyalım ve karıştırıp ocaktan alalım. ( hiç domates koymasakta olur.) Sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun...








1 yorum: