Sayfalar

7 Kasım 2013 Perşembe

Elmalı PAY.

Elmalı Pay.

Ahhh bizim ev halkı elmayı taze ve kıtır kıtırken sever,  yer. Azıcık meyvalıkda beklese dahada kimse elini sürmez. Sürekli elmaları ne yapsamda kurtarsam düşüncesi beni baya uğraştırır. Bu hafta meyvalıkta kalan elmalar elmalı pay oldu, minik kurabiyelerle uğraşmak istemedim ;)) En kolayından elmalı pay yapıverdim. Böyle kıyır kıyır, güzelmi güzel, kolaymı kolay bişey çıkıverdi ortaya.


Elmalı Pay.


Malzemeler :

2 yumurta.
125 gr tereyağı. ( yumusak )
1 su bardağı pudra şekeri.
yarım çay bardağı sıvı yağ.
1 paket vanilya şekeri.
yarım paket kabartma tozo.
bir çimdik tuz.
aldığı kadar un. ( oldukca yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olacak.)

İç Harç :

 5 orta boy elma.
1 çay bardağı toz şeker.
1 su bardağı kıyılmış badem.
1 su bardağı elma püresi.
tarçın.

Tavamıza bademleri koyalım ve kavurmaya başlayalım. Kavrulan bademlere rendelenmiş elmaları ve toz şekeri ekleyelim ve bir müddet daha kavuralım. ( Elmalar suyunu çekene kadar.) Son olarak tarcın serpelim, isteğe bağlı olarak.


Elmalı pay.
Hamurumuzu yoğuralım, yumuşak bir hamur olacak. İkiye bölelim, bir parçasını merdane yardımızyla yada elimizle açalım. Pişirme kabımıza yerleştirelim, çatal yardımı ile delelim. Önce elma püresini sürelim, üzerine hazırladığımız elmalı iç harcından orantılı bir şekilde bolca koyalım.


Elmalı pay.

Elmalı Pay.
Elmalı  Pay.
Hamurumuzdan kalan diğer parçayı pişirma kağıdının üzerinde açalım. Ve pişirme kağıdı ile kaldırarak iç harcımızın üzerine yerleştirelim.  Çatalla üzerine delikler açalım.
180C* de pişirelim. yarım saat kadar.
Üzerine pudra şekeri serpelim.

Elmalı Pay.


Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. mis gibi aroması ile harika bir lezzet olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. çok nefis görünüyor, elinize sağlık, sevgiler..

    YanıtlaSil