Sayfalar

26 Nisan 2013 Cuma

Sadece Somon :)

Sadece Somon :)


Geçen haftalarda, ailece sadece gezmek için yola çıktık. Planda yakın bir şehir vardı, ama trafiği hesaba katmadığımız için otoyola bile geçemedik. Bizde madem çıktık yola metro markete uğrayalım dedik. Öylesine gezerken balık reyonunda yukarıda görünen somon lara resmen vurulduk :) Dört kişilik bir aile olduğumuz için dört parça aldık, yaklaşık bir kilo ikiyüz gr geldi. Eve gelir gelmez pişirdik ve afiyetle yedik. Mükemmel ötesi bir lezzetti, eğer olanaklarınız varsa ve balık tezgahında somon bulursanız mutlaka alın derim...

Yemeğimin ismine 'Sadece Somon' dememin sebebi ise şudur. Balıklarımıza hiç bir ön uygulama yepmadım. yani mazinasyon, baharatlama gibi ve yine herhangi bir sos da hazırlamadım.

Malzemeler :

1 kg Somon.
Tuz.
Taze çekilmiş karabiber. ( isteğe bağlı )


Kızartmak için:
 Sıvı yağ.
Çok az tereyağ. ( isteğe bağlı )



Somon kızartma.

Baliklarımızı  güzelce yıkayalım ve havlu kağıt ile kurulayalım. Tavamıza bir miktar sıvı yağ koyalım ve iyice ısınmasını sağlayalım. Balık larımızı tavamıza yerleştirip üzerine tuz serpelim ve kesme şeker büyüklüğünde tereyağı koyalım. Mühürleme tekniği ile balıklarımızı pişirelim. ( Bir tarafı iyice kızaran balıklarımızın dikkatli bir şekilde öbür tarafını çevirelim, birmiktar kızarınca tavamızın altını orta hararete getirelim ve kapağını kaparalımlıki içi de pişsin.)
Balıklarımızın her iki tarafı güzelce kızartalım.


Sade somon balığı kızartması.

Piştiğine emin olduğumuz balıklarımızı kağıt havlu üzerine bırakalım. Fazla yağını aldığımız balıklarımızı servis tabağımıza yerleştirelim ve sıcak sıcak ikram edelim...
Afiyet olsun...


1 yorum: