Sayfalar

18 Mart 2013 Pazartesi

Yumurtalı Ispanak.

Yumurtalı ıspanak.


Çok severim, özelliklede sabah kahvaltısında. Ama malesef  sık pişirdiğim söylenemez, hatta nadir pişiririm bile diyebilirim. Her pişirdiğimde de daha sık pişirip yemeliyim bu güzel lezzeti diye kendi kendime telkinlerde bulunurum ama yinede araya uzun zamanlar girer ben tekrar pişirene kadar :)
Sevenler varsa benim gibi arayı fazla açmasın, sık sık pişirip ev halkına sağlıklı bir besinle doyursun diyorum ve herkezin bildiği tarifi yazıyorum...

Malzemeler :

250 gr kadar ıspanak. ( ayıklanmış, güzelce yıkanmış ve doğranmış. )
1 orta boy kuru soğan.
2-3 yumurta.
biraz sıvı yağ.
biraz tereyağ.
pulbiber.
taze çekilmiş karabiber.
tuz.


Ispanaklı yumurta.


 Genişce bir tavaya yemeklik doğradığımız soğanlarımızı koyalım, biraz sıvı yağ ekleyelim ve  kavurmaya başlayalım. Kavrulan soğanlarımıza doğradığımız ıspanağımızı ilave edelim ve biraz tuz serpip tavamızın ağzını kapatalım. Ispanaklarımız suyunu salıp ekrar çekene kadar arada karıştırarak kavuralım. Pul biber, karabiber ve bir miktar tereyağ ekleyelim karıştıralım. Son olarak yumurtalarımızı kıralım, yumurtalarımız pişene kadar ocakta tutalım ve sıcak sıcak servis yapalım...
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. ellerine sağlık ablacım..
    nefis oluyor kesinlikle haklısın :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil