Etli, nohut yahnisi. |
Bol kepçe tarifler bölümüne bu ikinci tarifim. Etli nohut yemeği, yahnisi de diyebiliriz. Çok lezzetli bir yemek oldu ve 70 kişilik guruptan hemen hemen herkez beyenerek yedi. 70 kişilik tohur yemeği tarifim...
4 kg kuru nohur. ( akşamdan ılık sıya ıslatılmış.)
2,5 - 3 kg kadar küçük doğranmış tosun eti.
4 büyük baş kuru soğan. ( oldukca büyük baş.)
4 çorba kaşığı tepeleme acı biber salçası.
4 çorba kaşığı tepeleme tatlı biber salçası.
4 çorba kaşığı tepeleme domates salçası.
mevsiminde ise robotta çekilmiş domates eklenebilir.
2 çorba kaşığı pulbiber.
2 çorba kaşığı tatlı toz biber.
1 tatlı kaşığı karabiber.
250 gr tereyağı.
1 su bardağı sıvı yağ.
tuz.
Etli nohut, yahni. |
Ayıklayıp, yıkadığımız ve akşamdan ılık suda beklettiğimiz kuru nohutlarımızı, bol suda yumuşayana kadar haşlayalım.
Ayrı bir tencerede etlerimizi güzelce yumuşayana kadar pişirelim. Pişen ve suyunu iyice çeken etlerimize 1 su bardağı sıvı yağ ve minik doğradığımız kuru soğanlarımızı ( Ben murfak robotunda çektim.) Ekleyelim ve orta hararetli ocakda güzelce kavuralım.
Ben salçaları ve baharatları mutfak robotuna koydum ve özleşene kadar robotta çektim, sonrasındada salçalı karışımı kavurduğumuz et ve soğanlarımıza ekledim. Bu şekildede güzelce kavurdum. Bu karışımı, güzelce haşlanmış nohutlarımıza ekledim, tuzumuzu da ilave edip güzelce karıştırdım. Kısık ateşte iyice pişip özleşene kadar pişirdim.
Güzel bir pirinç pilavı eşliğinde, sıcak sıcak servis yapalım. Yanında karışık bir turşuda hiç fena olmaz :)))
Günün Menüsü :
Yayla çorbası.
Etli, nohut yahni.
Pirinç pilavı.
Karışık turşu.
Afiyet olsun...