Sayfalar

19 Haziran 2012 Salı

Kıymalı Karnıyarık Böreği...

Kıymalı karnıyarık böreği.



Evet ilginç bir börek, karnıyarık böreği ... Daha önce bir iki arkadaşımda yemiştim ve çok beğenmiştim, bu güzel böreği.  Pişirmek daha yeni nasip oldu. Hazırladım bir kısmını derin dondurucuya kaldırdım, bir kısmınıda pişirip afiyetle yedik. Tek kelime ile muhteşem bir lezzet, tadıp beğenmiyen olacağınıda düşünmüyorum :)) Hala pişirip tadına bakmayan varsa deneyin diyorum...

Karnı yarık böreği, pişmeden önce...


Malzemeler :

Yufka. ( Yeteri kadar )

Sos :
2 yumurta.
1 su bardağı süt.
1 su bardağı sıvı yağ.
1 su bardağı süt.
tuz.

Malzemelerin hepsini derin bir karıştırma kabında güzelce karışrıralım.

Kıymalı Harç :

yarım kg kıyma.
4-5 tane orta boy kuru soğan.
pulbiber.
taze çekilmiş karabiber.
toz kırmızı biber.
tuz.
yarım demet maydanoz.

Kuru soğanlarımızı soyalım, rondo dan irice çekelim. Yada minik minik doğrayalım. Tavamıza soğanlarımızı koyalım, sıvı yağ ilave edelim ve kavurmaya başlıyalım. Soğanlar kavrulmaya başlayınca kıymamızı ilave edelim ve güzelce sürekli karıştırarak kavuralım. Tuzumuzu ve baharatlarımızı ilave edelim karıştıralım ve tavamızı ocağımızdan alalım. Harcımızın sıcaklığı gidene kadar bekleyelim, doğradığımız maydanozlarımızı ilave edelim ve karıştıralım. İç harcımız artık hazır...

Karnıyarık böreği.





Yufkamızın bir tanesini serelim ve bolca hazırladığımız sos dan sürelim, diğer yufkamızıda üzerine yerleştirelim yine bol ve orantılı bir şekilde sosumuzdan sürelim.  ( Ben iki yufka kullandim, benim yufkalarım biraz kalındı. Eğer yufkalarınız inceyse üç yufka da kullanabilirsiniz. )
Hazırladığımız yufkalarımızı dört parçaya bölelim, kıymalı harcımızdan ortasına yerleştirelim...


Karnıyarık böreği hazırlık aşaması.

Hazırladığımız yıfkalarımızı kalın sigaraböreği gibi saralım. Tepsimize yerleştirelim, ortasından bıçak yardımı ile derin olmayacak şekilde keselim. Kalan sosumuzdan böreklerimizin üzerine bolca sürelim, böreklerimizin kesilen yerine bir parça domates, biber yerleştirelim, susam serpelim ...
200C* de Altı, üstü kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. hiii..bu benimm enn sevdiğim börekler arasında yer alır..nasıl da güzell baksanaa:)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ohh miss ellerine sağlık şekerim nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Harika olmuş...

    YanıtlaSil
  4. ay aksam aksam nasilda canim cekti yaaaa,
    süper görünüyor, ellerine saglik

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir tarife benziyor daha önce hiç denemedim,bakalım nasıl olacak,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. denedim çok güzel olduu tavsiye ediyorum yalnız sosta tuz var onu katmazsanız daha güzel oluyo

    YanıtlaSil