Sayfalar

3 Mart 2012 Cumartesi

Yufka Arasında, Sebzeli, Lor Peynirli Makarna. ( Sebzeli Makarna Böreği.)

Sebzeli, makarna böreği.

Yine bu günden uyduruk bir tarif :)) Uyduruk diyorum, beni tanıyanlar bilirler, nekadar çok katıp karıştırdığımı. Tamamen doğaçlama ortaya çıkan sebzeli, makarnalı böreğim. Dün menüde kavurma makarna vardı, sarımsaklı yoğurt eşliğinde. Nerdeyse yarısı kaldı bu güne, biliyorumki bizim kızlar aynı makarnayı tekrar yemek istemeyecek. Daha dün aklıma koydum bu makarnayı değiştirip yadirmeliyim diye :)) Bu sabah buzlukda bulunan 3 tane yufkayıda çıkardım. Ama hala aklımda net bir şeyde yok yani.  Kahvaltı, çay keyfi derken murfağa geçip yemek hazırlama vaktim geldi. Sonrasında ortaya bu harika lezzet çıktı. Bende bu böreği derneğimizdeki öğretmenlere götürdüm. Bence tadı çok güzeldi, artık bu böreği ikramlıklar listeme aldım.  Misafirlerime gönül rahatlığı ile hazırlayabilirim...

Sebzeli, makarna böreği için kavrulacak sebzeler.



Malzemeler :
haşlanmış makarna.
3 tane yufka.
1 su bardağı lor peyniri.  ( her çeşit peynir olabilir.)
3 yumurta.
200 gr çiğ krema. ( schlagsahne )
1 büyük boy havuç.
1 büyük boy patates.
1 orta boy beyaz kabak.
biraz sıvı yağ.
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
pul biber.
bir tutam maydanoz.
bir tutam dereotu.

sos:
1 su bardağı yoğurt.
1 su bardağı süt.
1 yumurta.
tuz.
cok az sıvı yağ.

Üzerine :
susam.
çörekotu.

Sebzeli, makarna böreğinin ara katı.


Öncelikle sebzelerimizi rendeleyelim, tavamıza koyalım biraz sıvıyağ, tuz ve baharatlarımızı da ekleyelim ve güzelce kavuralım. Kavrulan sebzeleimizi soğuması için bir süre bekletelim.

Haşlanmış makarnamızı bir karıştırma kabına koyalım. Üzerine yumurtalarımızı kıralım, peynir, krema, minik doğranmış maydanoz ve dereotumuzu da ekleyip karıştıralım. Bu karışıma kavurduğumuz sebzelerimizi de ekleyip güzelce karıştıralım.

Sos bölümündeki malzemelerimizide bir kapta çırpalım.

Tepsimize pişirme kağıdı serelim, yufkamızın bir tanesini tapsimize serelim.  Sosumuzdan az bir mikrar yufkamızın üzerine serpelim. Hazırladığımız sebzeli makarnamızın yarısını bu yufkanın üzerine orantılı bir şekilde yerleştirelim.

İkinci yufkamızıda tepsimize yerleştirelim, ( Bu yufkanın üzerine sos dökmüyoruz.) Kalan makarnalı harcı ikinci yufkanın üzerine orantılı bir şekilde yayalım. Son yufkamızıda tepsimize yerleştirelim, hazırladığımız sos dan üzerine bol bol yayalım, susam ve çörek otu serpelim.
 Vakit varsa, yarım saat kadar dinlendirelim. 200C* Altı, üstü güzelce kızarana kadar pişirelim...
Sebzeli, makarna böreği.


Afiyet olsun...

12 yorum:

  1. Oldukça besleyici,özellikle çocuklara sebzeyi sevdirebileceğimiz güzel bir lezzet...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Tarif için teşekkürler,emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayı ilgimizi çekti.



    İndeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacağız.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanıtımını PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasını ziyaret edin ve üst kısımda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tıklaynız.

    Saygılarımla

    Vincent
    Petitchef.com

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor...bol sebzeli süper bir tarif,
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  5. çok değişik ve lezzetli bir börek olmuş canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. değişik bir tarif
    güzel görünüyor - deneyeceğim
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Uyduruk tarifler, daha yaratıcı.Bende çok severim, evde ne varsa yaparım.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. sizde benim gibisiniz daha doğrusu biz blogcular hep bişeyler ekleyoruz tariflere ve daha güzel lezzetler ortaya çıkıyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık börek nefis görünüyor.
    iğne oyası ile ilgili bir şey sormak istiyorum. elinizde değişik modeller var mı? paylaşabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  10. Emelcigim, ellerine saglik.. Cok lezzetli görünüyor... Bu arada soruna cevap, cubuklu kurabiyelerde tahtadan olan her tür materyali kullanabilirsiniz... Ben bir ara oglum icin evdeki Magnuk cubuklarini kullanmistim... Cöpsis cubugu da olur... Sevgilerimle, kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  11. nefis görünüyor canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil