Sayfalar

24 Şubat 2012 Cuma

vejetaryen pizza. ( sebzeli pizza.)

Vejetaryen pizza- Sebzeli pizza.

Pazartesi günü pişirdim bu sebzeli pizzayı.  Almanya da okullar tatildi, malumunuzdur belki burada karnaval kutlandı. ( Rosenmontag )  Biz ailece bu tarz etkinliklere katılmıyoruz. Bu tarz organizasyonlardaki aşırı içki tüketimi ve insanların sınırsız tavırlarının çocuklar için kötü örnek teşkil ettiğini düşünüyoruz. Farklı bir ülkede,  farklı bir kültürle iç içe yaşamak gerçekten zor. Hani anlatılmaz yaşanır denirya işte tamda öyle bir durum. Neyse her şeyin hayırlısı, bu günümüzede çok şükür...

Kızlara bir çok yiyecek pişirdim ogün :)) Bütün gün evde idik ve çok boş zamanımız vardı...
Nemi pişirdik ??? İlk olarak şimdi tarifini vereceğim sebzeli pizza, ay çöreği, zeytinli ve peynirli katmer poğaca...

Hepsi çok lezzetli oldu, ama ben çok yoruldum :(((

Vejetaryen pizza.


Hamur için katmer poğacanın hamurundan kullandım. ( İstediğiniz herhangi bir hamur kullanabilirsiniz. )

Malzemeler:

1 büyük boy havuç.
1 orta boy kabak.
1 küçük boy patlıcan.
1 kırmızı taze biber.
1 yeşil biber.
1 küçük çay bardağı çiğ krema. ( schlagsahne)
1 çorba kaşığı creamfresh. ( yada kahvaltılık kaymak olabilir.)
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
pul biber.
çok az sıvı yağ.

üzerine :
maasdamer kase.
kars kaşar peyniri.
kekik.

vejetaryen pizza.



vejetaryen - sebzeli pizza.


Öncelikle tüm sebzeleri rendeden geçirdim. ( Bu arada doğum günü hediyemi de denemiş oldum.) Patlıcan ve biberleri bıcakla minik doramak daha mantıklı. Tavaya biraz sıvı yağ koydum ve sebzelerin hepsini birden tavaya ekledim. Kavurmaya başladım, sebzeler sularını salıp tekrar çekene kadar kavurdum. Bu aşamada baharatlarını ve çiğ kremasını ilave ettim. Bu şekilde bir müddet pişirdim, soğuması için kenarda beklettim.

Hamuru açtım, üzerine cream fresh ( kaymak ) sürdüm. Üzerine kavurduğum sebzelerimi yerleştirdim. Rendelenmiş kaşar peyniri,  kekik de serptim ve fırına sürdüm.
Ben genelde pizza pişirdiğimde eğer evde varsa iki çeşit peynir serpiyorum. Bana göre  Alman kasarı lezzet veriyor, Türk kaşarıda çok güzel kızarıyor.


Sebzeli pizza.



Sebzeli pizza.


200-250C* Altı, üstü kızarıncaya kadar pişirdim.
Ilık olarak servis yapalım. ( Pizza çok sıcak olusa damağımızda lezzet kargaşası olabilir. )  


Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. tek kelimeyle bayıldım canım.harika olmuş.ellerine sağlık.hayırlı cumaalr diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor canım.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler...
    :))

    YanıtlaSil
  3. Cok güzel olmus canim...
    ellerine saglik
    :-)))

    YanıtlaSil
  4. Emel hanım pizza harika görünüyor.hamurun üzerine sürdüğünüz krema ilginç geldi,deneyeceğim en kısa zamanda..ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık tadıda enfestir eminimm

    YanıtlaSil