Sayfalar
▼
18 Ocak 2012 Çarşamba
Yoğurt lu Salatalık. ( Cacık )
Bu tarz yoğurtlu salataları çok sık hazırlıyorum. Hem yemek sofralarına, hemde beş çayın da hamur işlerinin yanına çok yakıştığını düşünüyorum. Çok kolay, lezzetli ve sağlıklı bir salata. Özellikle de bahar ve yaz aylarında serin serin dahada sevilerek tüketiyoruz.
Yarım kg salatalık. ( kabukları soyulmuş, ortadan ikiye bölünmüş, ince ince doğranmış.)
Yarım demet maydanoz.( ayıklanmış,yıkanmış,minik minik doğranmış.)
Yarım demet taze nane.( ayıklanmış,yıkanmış, minik minik doğranmış.)
Yarım demet dereotu.( ayıklanmış,yıkanmış,minik minik doğranmış.)
2-3 diş sarımsak.( soyulmuş, biraz tuzla ezilmiş.)
Tuz.
Kuru nane.( üzerini süslemek için.)
Pulbiber. ( üzerini süslemek için.)
Zeytin yağ.( servis öncesi salatamızın üzerine gezdirelim.)
Yoğurt (yarım kg kadar ev yoğurdu tadında olursa daha güzel oluyor. yani biraz ekşiliği belirgin.)
Yoğurdumuzu ve ezilmiş sarımsağımızı bir karıştırma kabına koyalım ve güzelce karıştıralım. Bu arada yoğurdun kıvamını konturol edelim, eğer çok koyu bir yoğurtsa biraz su ilave edip ayarlama yapalım. Bu karısıma doğrayıp hazırladığımız salatalık, maydanoz, dereotu, taze nane ekleyelim. Güzelce karıştıralım, bu arada tuz ayarını konturol edelim. Servis yapacağımız tabağımıza yoğurtlu salatalığımızı yerleştirelim. Üzerini kuru nane ve pul biberle istediğimiz gibi süsleyelim. Servis önceside biraz zeyrinya gezdirelim.
Afiyet olsun...
canım en sevdiğim lezzetlerden biridir ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık biz biraz daha sunusunu yaparız ayran gibi ama buda salata olarak güzel bir an burnuma sarımsak ve dereotunun o müthiş kokusu geldi hhhııımmmm :)
YanıtlaSileline sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSiladasim mutfakta olur da yorum yzilmazmi? güzel olmus ellerine saglik
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım:) yemeklerimize eşlik eden en güzel katıklardan:)
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBlog siteniz araştırmalarımızda gerçekten yararlı oldu. Estetik Burun Ameliyatı olarak tüm verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz
YanıtlaSil