Sayfalar

7 Ekim 2011 Cuma

Hamur Kızartması.

Hamur Kızartması.


 Kahvaltıya, 5 çayının yanına, ramazanda sahur sofralarına çok uygun bir yiyecek hamur kızartması. Hazırlaması ve pişirmesi çok kolay ve çabuk. Biz ailece çok severiz helede yanında ( peynir, zeytin, domates, salatalık.) varsa birde tabiki olmazsa olmaz çayımız olmalı, dahane olsun. Sonrasında bolca Allah a şükür etmeli, hesapsız ve sorgusuz verdiği nimetler için...

Tarif:
2 yumurta.
2 su bardağu yoğurt.
1 paket kabartma tozu.
1 çay kaşığı toz şeker.
tuz . damak tadınıza göre ( yaklaşık 1 tatlı kaşığı tepeleme)
aldığı kadar un ( ele yapışmayan bir hamur olmalı)

Mümkünse  malzemeler odasıcaklığında olsun.

Kızartmak için sıvı yağ


Hamur kabımıza yumurtaları kıralım, yoğurdumuzu ve tuzumuzu koyalım. Elimizle gelişi güzel karıştıralım. Azar azar un ve kabartma tozunu ilave edelim, yoğuralım. Ne sert nede yumuşak bir hamur olacak ele yapışmayan kıvamda.

Hamurumuzu ikiye bölelim, bir bölümünü un serpilmiş  tezgahda oklava yardımı ile açalım. Yaklaşık 1 santim kalınlığında olmalı, istediğimiz şekilde keselim ve kızgın yağda yanmamasına dikkat ederek her iki tarafınıda  kızartalım.
Hamur kızarması.


Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. bende çookk severimm çookkk:))
    ellerine sağlık ablacımmm:))
    sevgiler..
    mutlu pazarlar..
    deniz-kalpkurabiye

    YanıtlaSil