Sayfalar

15 Ekim 2010 Cuma

peynirli poğaca...

peynirli poğaca


4 yumurta.
1 su bardağı sıvı yağ.
1 su bardağı süt.
1 su bardağı yoğurt.
1 kutu 200gr schlagsahne (ciğ krema) olmasada sorun değil.
5 tatlı kasıgı toz şeker.
2 tatlı kaşığı tuz.
1 paket yaş maya (40g)
1 kg un.
tereyağ.

iç malzemesi: peynir ve maydonoz karışımı.

Unu büyükce bir hamur yoğurma kabına koyalım. Ortasını açalım diğer malzemeleri içine ekliyelim. (Yumur tanın ikisini tam, ikisinin sadece beyazını koyalım).( Sarısını poğaçalarımızın üyerine sürmek için ayrı bir kaseye koyalım) Güzelce yoğuralım eğer çok yumuşak bir hamur olursa un ekliyelim, sert olursada biraz süt ekliyelim. 1 saat kadar kabarması için bekliyelim, hamurumuzdan istediğimiz büyüklükde parçalar koparalım. Çay tabağı büyüklüğünde elimizle açalım, üzerine oda sıcaklığında teryağı sürelim yuvarlayalım tekrar bezeliyelim. Bekletelim bezelerimiz kabarmaya başlayınca ortasını bastıralım, peynir ve maydonoz karışımından koyalım ve kapatalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim, susam ve cörekotu serpelim. 200-250 c* altı, üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Emelcim merhaba ziyaretin ve güzel yorumun için
    teşekkürler.Poğaça harika ellerine sağlık sevgi
    ler.

    YanıtlaSil