Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Firinda Peynirli Makarna.

Daha önce pisirdiginiz fakat ev halki tarafindan pek rabet görmeyen makarnaniz var ise, bu tarifi deneyin. Cok kolay, besleyici ve lezzetli.


1 paket haslanmis makarna ( ben daha önce pisirdigim burgu makarnayi kullandim)
2 yumurta.
1 paket 200gr cig krema.
250 gr beyaz peynir.
maydanoz.
pulbiber.
üzeri icin kasar peyniri.


Haslanmis ve sogumus makarnamizi büyükce bir karistirma kabina koyalim. Üzerine bütün malzemeleri ekliyelim. (Krema nin yagi ve peynirin tuzu nedeni ile yag ve tuz eklemiyoruz) Elimizle güzelce karistiralim, tepsimize pisirme kagidi serelim, üzerine makarna karisimini yerlestirelim. Avucumuzun ici ile bastirarak düzlestirelim. 200 derecede pisirelim, üzeri hafif kirarmaya baslayinca firindan cikarip kasar peyniri serpelim. Üzeri tamamen kizarinca firindan cikaralim, sicak sicak servis yapalim.
Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Evet fena olmuyor.. :)

    Mecburen yiyiyoruz.. :)

    YanıtlaSil
  2. Tesekkür ederim Murat bey, yerken hic öyle konusmuyordunuz:))))

    YanıtlaSil
  3. uzun zamandır yapmamıştım fırında makarna ,ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  4. canım her zaman kolay ve cankurtaran bir yemek.Paylaşımın için teşekkürler.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Eline saglik arkadasim, sen bakma beylerin söylediklerine, hem götürürler, hem konusurlar....

    YanıtlaSil
  6. Erkekler nedense makarnayi yemeten saymazlar ama yinede yerler,pratik ve nefis olmus eline saglik

    YanıtlaSil