Sayfalar

6 Mayıs 2010 Perşembe

Tabbule.



2 su bardagi ince bulgur.
2 orta boy domates.
2 orta boy salatalik.
2 sap yesil sogan.
Maydanoz.
Karabiber.
Kuru nane.
Pulbiber.
Sumak.
Zeytinyag.
Tuz.
Limon.

Ince bulguru genis bir kaba koyalim, üzerini örtecek kadar soguk su ilave edelim. Yarim saat bekletelim, süzgece alalim ve iyice suyunun süzülmesini sagliyalim. Domates, salatalik, sogan ve maydanozu ince ince dogruyalim. Baharatlarini, yagini, tuzunu ve limonunu ilave edelim. Genisce bir kapta bulgur ve sebzeleri birlestirelim, güzelce karistiralim. Tadina bakalim agaz tadimiza uygunsa marul esliginde servis yapalim.
Afiyer olsun.

6 yorum:

  1. marula sar sar ye eksili acili ,kisirdan daha hafif oluyor
    eline saglik Emelcim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık,kısıra benziyor yapılışı.

    YanıtlaSil
  3. nefissss...ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  4. Nefis gözüküyor,ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. emelcim çok severim hımm ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Emel,
    Tüm annelerin, anne olmak isteyenlerin, anne olacakların, aslında tüm kadınların anneler günü kutlu olsun.

    Bu arada;
    Tabbule nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil