Sayfalar
▼
14 Nisan 2010 Çarşamba
Cacik - Tsatsiki - Zaziki.
Ailece cok severek tükettigimiz, saglikli, hafif, lezzetli ve yapimi cak kolay bir yiyecek. Iki türlü yapilir, ayran gibi sivi kivamli yaparsak kasikla icilmeli. koyu kivamli yani (Dip Sauce) catalin üzerinde düracak kivamda yaparsak ekmege sürülür. Et ve ya tavuk yaninda meze , salata gibi tüketilir. benim yaptigim ve bizim daha cok sevdigimiz koyu kivamda olan cacik.
Bir kase yogurt( kisi sayisina göre).
2-3 orta boy salatalik (cacik).
1 dis sarmisak(ezilmis).
Nane.
Varsa dereoto.
Tuz.
Zeytinyag.
Salataliklar yikanir, kabuklari alacali soyulur, minik minik dogranir.Büyükce bir kasede sarmisak ezilir, üzerine yugurt ilave edilir. Dogranan salataliklar, dereotu, nanenin bir kismi, tuz koyulur güzelce karistirilir. Servis tabagina yerlestirilir, üzeri zeytinyag ve nane ile süslenir.
Afiyet olsun.
of zamanı da yaklaştı ne kadar yakışıyor hem rengi hem tadıyla sofralara. Eline sağlık
YanıtlaSilnasıl sevilir bizim evde...yazın salatalıkla kışıda marulla yaparım....
YanıtlaSilSevgili Emel,
YanıtlaSilCacık nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Bizde de cacık koyu kıvamda sevilir.
Şimdi salatalıklarda çıkmaya başladı masaları hele pilavı cacıksız bırakmamak gerek.
cacik nefis görünüyor, bizim evdekilerde cok sever
YanıtlaSilellerine saglik canim
Ellerine saglik nefis görünüyor hayirli aksamlar canim.
YanıtlaSilbizim evdede cok sevilir,helede yazin sicaklarda serin serin iyi gider
YanıtlaSilbende iki cesit yapiyorum senin gibi
ellerine saglik canim
Yazın mutlaka yaparım her gün, özellikle de zeytinyağlı fasulye ile çok güzel gider.. Ellerine sağlık Emel'cim..
YanıtlaSil