Sayfalar

22 Mart 2010 Pazartesi

Firinda Bütün Tavuk,Patates.


Orta boy bütün tavuk,pilic.
Patates,istenilen miktarda.
SOS:
1 tatli kasigi biber salcasi.
1 tatli kasigi domates salcasi.
1 corba kasigi yogurt.
1 cay kasigi köri
1 corba kasigi soya sos.
1 büyük dis sarmisak.
Karabiber.
Kirmizi biber.
Kekik.
Biberiye.
Pul biber.
Zeytin yag.
Tuz.

.Tavuk güzelce temizlenir,yikanir.Sos malzemeleri bir kasede karistirilir,sarmisak ezilerek sosa eklenir.Tavuk büyük bir kaba alinir icine disina her tarafina sos sürülür.Patatesler soyulur,istenilen büyüklükde dogranir.(Ben patatesleri büyük dogradim,tavugun pisme süresi uzun olacagi icin.)Hazirladigimiz sosun kalanini patateslere ekleyip karistiralim.Kapakli firin kabimiza önce patatesleri yerlestirelim,üzerine tavugumuzu yerlestirelim, 1 cay bardagi su ilave edelim.Firin kabimizin kapagini kapatalim, önce 250c* de yarim saat pisirelim sonra 200c*tavuk pisene kadar firinda tutalim.Firindan cikarmadan 15 dakika önce kapagi alalimki tavuk daha güzel kizarsin.
Afiyet olsun.








4 yorum:

  1. emelciğim her gün olsa yerim:))

    YanıtlaSil
  2. nar gibi kizarmis tavuk,yaninda bol patates bizim evin en seviln yemegi ellerine saglik canim enfes olmus
    kizinda cok tatli masallah matamatikten 1 almis kutlarim basarilarinin devamini dilerim

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık canım nefis bir yemek kesinlikle

    YanıtlaSil
  4. Emel sen kimsin ya?

    YanıtlaSil