Sayfalar

23 Şubat 2010 Salı

Köfte


Yarim kg köftelik kiyma.

2 orta boy sogan.

1 dis sarmisak.

1 tatki kasigi kasigi biber salcasi.

1 yumurta.

4-5 dilim ufalanmis ekmek ici(ben kepekli ekmek )kullaniyorum.

Yarim demet maydanoz.

Yeterince:

Kara biber.

Kirmizi biber.

Pul biber.

Kekik.

Kimyon.

Tuz.

Mutfak robotunda sogan, sarmisak ve ekmek iclerini cekelim.Karistirma kabina alalim,kiymayi ilave edelim.Maydanoz lari elimizde güzelce dogruyalim,yumurtayi ilave edelim.Baharatlarimizi ve tuzu ekliyelim.Güzelce elimizle yuguralim(malzemeler iyice özlesmeli).Istedigimiz sekilde köfteler yapalim,tavaya sivi yag koyalim isitalim.Köftelerimizi güzelce kizartalim.

Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder