Sayfalar

26 Ocak 2010 Salı

Irmik Tatlisi (Hashas Tohumlu=Mohn)































Irmik Tatlisi
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi yogurt
1su bardagi un
2 su bardagi irmik
1 paket kabartma toru
1 paket vanilya
yarim su bardagi mohn(hashas tohumu) istege bagli kullanmasanizda olur.
SERBET:3,5 su bardagi su
3 su bardagi seker
limon suyu 3-4 damla
ben su miktarini biraz fazla koyuyorum.

YAPILISI:malzameleri kek yapar gibi sira ile cirp.En son yarim su bardagi mohn (hashas tohumu) koy karistir.Yaglanmis tepsiye güzelce yay.Önceden isitilmis 180 derecede üzeri kizarana kadar pisir.
Serbet leme asamasinda ikiside ilik olmali.

Mantar Kurabiye































Mantar Kurabiye
250gr margarin (oda sicakliginda)
2 yumurta
1 su bardagi pudra sekeri
200gr misir nisastasi
2,5 su bardagi un
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
bir kasik kakao
Malzemelerin hepsini güzelce yogur,kulak memesi kivaminda olmasi gerekiyor.Ne kati nede yumusak tam karar olmasi lazim unu azaltip cogaltabilirsiniz.Ceviz büyüklügünde parcalar koparip avuc icinde yuvarliyoruz ve kücuk bir kapak sayesinde mantar sekli veriyoruz.Kapagi önce kakao ya sonra kurabiyelerin üzerine bastiriyoruz.180 °C önceden hafif isitilmis firinda beyaz kalacak sekilde pisirin. Arzu edilitse üzerine pudra sekeri serpilir.

Kaya Kurabiye


































Kaya kurabiye
Malzemeler:
250 gr teryagi yada margarin (oda scakliginda)
2 yumurta
1 1/2su bardagi pudra sekeri
1/2cay bardagi nisasta
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
göz karari:
hurma
kuru üzüm
kuru kayisi
ceviz
hindistan cevisi
damla cikolata
evde mevcud bulunanlardan göz karari kulanabilirsiniz
kurabiye hamurunu yogur ve diger malzemlerden icine ilave et. Ceviz buyuklüyünde parcalar kopar sekil vermden tepsiye diz.
180° derecede. Üstü hafif pembelesene kadar pisir.

Donauwelle















Malzemeler:
6 yumurta
yarim paket margarin
1 su bardagi
seker
1 paket kabart ma tozu
1 paket vanilya
göz karari un
kakao
visne konservesi
sahne puding yada vanilya puding
kibrit kutusu büyüklugunde kokos fett
200 gr. Eritme cikolata

Mikserle keki cirp, yarisini tepsiye dök diger yarisini kakao ile karistir ve diger karisimin üzerine . Konserve visnenin suyunu süz ve visneleri tepsideki kekin üzerine yerlestir. 180° pisir.


Puding: 2 paket puding
800 ml sütle pisir
üzerine biraz yag koy

pismis kek hamurunu üzerine pudingi dök. En üstüne eritme cikolatayi ve kokos fetti erit ve üzerini kapla

1 Ocak 2010 Cuma

Tirtil kurabiye
























500 gr margarin oda sicakliginda
250gr pudra sekeri
1 cay bardagi sivi yag
yarim cay bardai nisasta
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kg un

200 gr zartbitter kuvertüre
kücük bir parca kokosfett(hindistanceviziyagi)
yeterince hindistancevizi

Bütün malzemleri hamur kabinda güzelce yogur. kulak memesi yumsakliginida olacak. Tirtil kurabiye kalibiyla sekilendir.
cikolatayi ve yagi erit. kurabiyeler pisip soguduktan sonra erimis cikoltaya arkasindan hindistancevizine batir ve pisirme kagdinin üzerinde beklet.