4 Eylül 2014 Perşembe

Tavuk Büryan


Tavuk Büryan.


Uzun zamandır aklımda olan bir yemekti tavuk büryan. Daha önce bu şekilde hazırlanan bir pilav yememiştim. Bence çok güzel ve başarılı oldu ;)  Çok da zor olmayan bu yemek, davet sofralarında oldukca ilgi çekebilir. Ben ev halkı için pişirmiştim, yemeğimi, fazla geldi bize. Kalan pilav ve tavuklardan miş gibi bol naneli tavuklu pirinç çorbası pişirdim :) hiç bir yiyeceğin ziyan olmasını istamiyorum. Eğer pilaviniz kalırsa sakın atmayın, hemen poşetleyip derin dondurucuya atın. sonra bu kalan pilavlardan mis gibi çorbalar pişirebilirsiniz.


Tavuk büryan.

Malzemeler :
6 tane tavuk incik.

2 su bardağı pirinç.

2 orta buy kuru soğan.
yeteri kadar ( kırmızı, yeşil, sarı ) kapya biber.
tereyağ.
zeytinyağ.
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
pulbiber.
yaze biberiye ve feslehen. ( olmasada olur)
yeteri kadar, yaklaşık 3 su bardağı tavuk suyu.


Tavuk büryan.
Tavuklarımızı temizleyip, yıkayalım bol suda haşlayalım.
Haşlanmış tavuklarımızı fırın kabımıza yerleştirelim. Üzerine karabiber, pul biber, kekik serpelim  ve fırına verelim. Tavuklarımız kızarana kadar fırında tutalım ve biz bu arada pilavımızı hazırlayalım.

Tavuk büryan.

Pirinçlerimizi önceden tuzlu suda bekletelim, yaklaşık 15-20 dakika kadar. Sonra güzelce yıkayalım, nişastalı suyu gidene kadar, süzelim.
Tavamıza zeytinyağ, yemeklik doğradığımız soğanlarımızı koyalım ve kavurmaya paslayalım. Küçük doğradığımız biberlerimizi ekleyelim karıştırarak kavuralım. Süzdüğümüz pirinçlerimiz ve 1 çorba kaşığı kadar tere yağı ekleyelim güzelce orta ateşte kavuralım. Son olarak tuz, karabiber, pulbiber. ekleyelim ve ocaktan alalım.

Pilavımızı fırın kabımızdaki tavuklarımızın üzerine dökelim, yayalım.

Tavuk büryan.

Yaklaşık 3 su bardağı kadar sıcak tavuk suyu ekleyelim. Üzerine isteğinize bağlı olarak taze biberiye, feslehen ve pul biber serpelim. Fırın kabımızın üzerine örtelim. ( ısıya dayanıklı bir kapak yada aliminyum folyo) olabilir.

Pirinçler suyunu çekene, pişene kadar fırında tutalım.


Tavuk büryan.
Not : Eğer ben tavukları kızarmış severim diyorsanız. Fırında tavuk suyuna pilavınızı pişirin, aynı tarifle. Kızaran tavukları sonradan pilava gömün. Zira ben birdahaki sefere öyle pişirmeyi düsünüyorum.
Ev halkı kızarmış tavuğı daha çok seviyor...

Afiyet olsun...

3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...