16 Kasım 2015 Pazartesi

Kiymalı Bürüksel Lahanası

Kıymalı Bürüksel lahanası.


Bürüksel lahanası herkezin damak tadına uygun bir sebze değil sanırım. Bence sağlıklı ve çok lezzetli. Şifa niyetine bile yenilmesi lazım diye düşünüyorum. 
 
Kıymalı Bürüksel lahanası


Malzemeler :

yarım kg bürüksel lahanası.
150-200 gr kadar yemeklik kıyma.
1 büyük boy kuru soğan.
2 diş sarımsak.
1 kırmızı kapya biber.
1 yeşil sivri biber.
3-4 tane büyük boy domates.
1 tatlı kaşığı domates salçası.
1 talı kaşığı biber salçası.
zeytinyağ yada aycicek yağı.
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
pulbiber.

ayrıca suda bekletmek için :
tuz
sirke
limon suyu.

Yapılışı :

Öncelikle küçük lahanalarımızı temizleyelim, ( Üsteki taç yaprakları ayıklayalım.) ikiye keselim.
Bol suyun içine tuz, limon suyu, sirke ve lahanaları koyalım ve en az 1-2 saat bekletelim. 
( Bürüksel lahanasının kendine has buruk bir tadı var ben bu şekilde suda beklettiğimde o buruk tat olmuyor.) tavsiye ederim. 

Temceremize sıvı yağ, kıymamızı koyalım. Kıymamız suyunu salıp tekrar çekene kadar sürekli karıştırarak kavuralım.  Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı, minik doğradığımız biberlerimizi, sarımsaklarımızı ekleyelim kavurmaya devam edelim. Bu arada salçalarımızı ve baharatlarımızıda ekleyelim karıştıralım. Sudan çıkartıp duruladığımız Bürüksel lahanalarımızı tenceremize koyalım, üzerine minik doğradığımız domateslerimizi serelim, yeteri kadar tuz serpelim. Tenceremizin altını kısalım ve kapağımızı kapatalım. Lahanalarımızın rengi biraz değişene kadar pişirelim. 
( Aynı teze fasulyede yaptığımız gibi börtürelim)
Yemeğimizin suyunu kontrol edelim, lahanalarımızın hafif üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyelim.
Bundan sonra lahanalarımız pişince yemeğimiz servise hazır hale gelmiş olur.


Kıymalı Bürüksel lahanası
Kıymalı Bürüksel lahanası.

Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...