31 Ekim 2014 Cuma

Kurutulmuş Domates Ezmesi - Mezesi


Kuru domates ezmesi - mezesi.


Kahvaltı, çay sofraları ve akşam yemeklerinde zeytinyağlı meze olarak ikram edebileceğiniz çok lezzetli bir alternatif. 
Kurutulmuş domatesi sevdiğimdenmidir? bilmem :) Bu mezenin yeri bende ayrıdır.
 Şöyle ekmeği kazartacaksın, üzerine zeytinyağı ile birlikte bulca süreceksin. Sonramı ? Sonrası kıtır kıtır müthiş bir lezzettttttt...


Kuru domates ezmesi - mezesi.


Malzemeler :

kurutulmuş domates. ( 20 tane kadar) güzelce yıkanmış ve sıcak suda yumuşayana kadar bekletilmiş.
yarım su bardağı ceviz içi. robotta öğütülmüş
yarım su bardağı fındık içi. robotta öğütülmüş.
1 çorba kaşığı ev tipi biber salçası.
2-3 dilim bayat ekmek içi. robotta öğütülmüş.
bol pulbiber.
kuru kekik.
kuru nane.
taze feslehen.
taze biberiye.
2-3 diş ezilmiş sarımsak.
1 çay bardağı zeytinyağ.
tuz.


Kuru domates ezmesi - mezesi.

Tüm malzemeleri mutfak robotundan çekelim. Baharatlarını, tuzunu, yeşil bitkileri, salçayı ve zeytinyağının  4/3  ekleyelim, güzelce karıştıralım. Servis tabağımıza yerleştirelim. Üzerine kalan zeytinyağını dökelim, ceviz ve yaze bitkilerle süslüyelim.


Kuru domates ezmesi.

Afiyet olsun....



2 yorum:

  1. Kurutulmuş domatesi çok severim, bu tarifte çok lezzetli görünüyor, hele fesleğenle birleştiği zaman düşünemiyorum.

    YanıtlaSil
  2. cok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...