17 Ocak 2014 Cuma

Ispanak Çanağında Yumurta.

Ispanak Çanağında Yumurta.

Kahvaltı için hazırladığım kolay, lezzetli bir tarif. Üstelik akşamdan ıspanak çanaklarını hazırlayıp buz dolabına kaldırırsanız. Sabah sadece yumurtaları kırıp, fırınlamak kalır. Buda sabah yapmanız gereken işlere daha fazla zaman kalması demek. Kesinlikle tavsiye ederim, hem görsel olarak sofraya renk katıyor, hemde oldukca beğeni topluyor...

Malzemeler :
ıspanak yarım kg kadar. ( sedece yaprakları.)
1 orta bor kuru soğan.
tuz.
karabiber.
pulbiber.
cok az sıvı yağ.
yeteri kadar yumurta.
Ispanak çanağında yumurta.
Kuru soğanımızı minik doğrayalım, çok az sıvı yağ koyduğumuz tavamızda biraz kavuralım. Ayıklayıp, yıkadığımız ve doğradığımız ıspanakları ilave edelim. Tuz serpelim ve tavamızın kapağını kapatalım. Çok kısa bir sürede ıspanaklarımız sularını salıyor ve azalıyor. Sonra karıştırarak kavuralım, ıspanaklar saldığı suyu geri çekene kadar. Karabiber, pul biber serpelim ve ocakdan alalım.
Soğuyunca ıspanaklarımızı fırın kabımıza çanak şekli vererek yerleştirelim. ( Eğer kahvaltı için pişirecekseniz, bu şekilde üzerine folyo kapatarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.)

Ispanak çanağında yumurta.


 Ispanakların orta kısmına birer tane yumurta kıralım, çok az tuz ve pulbiber serpelim. Sıcak olan fırının  üste yakın bölümüne koyalım. Yumurtalarımızın beyazı piştimi hemen fırından çıkartalım. Sarısı az pişmiş olunca ekmeğinizi batırarak yemesi çok daha lezzetli oluyor.


Ispanak çanağında yumurta.


Afiyet olsun....


4 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...